Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, april 03, 2006

Those are sooo you!


På oppfordring fra lesere vil VamPus med ujevne mellomrom presentere utdrag fra sitt skoskap. Vi begynner med et par tøffe stilettsko fra New York som ble kjøpt under mildt press fra selgeren. Denne kvelden. var ikke VamPus fullt så vennlig innstilt til hippe skoselgere i The Village . Skobutikken hadde skilt med "Sale" på utsiden, og ti ville hester (og langt mindre Vektern og Viseministeren) kunne holdt VamPus unna. Blinken var et par lekre støvletter, og man trenger jo støvletter, som selv til nedsatt pris var litt dyre. Men selgeren mente støvlettene var et røverkjøp og VamPus kvesset kredittkortet. Men så får hun øye på disse. Som ikke var nedsatt. Og heller ikke de billigste i butikken. VamPus spør Vektern om råd, men han vet bedre enn å prøve å gi fornuftige råd om kjøp av sko. Her bryter selgeren inn.

- Ooo, those shoes are just soooo you! And with the reduction on the other pair, their practically free!
- I like the way you're thinking! Both, please!

Når anledningen altså bød seg til å vise dem frem så var det altså gay-parade i Oslo. Og etter å ha gått fra Gloria Flames til Dattera til Fru Hagen, kunne ikke VamPus bevege seg en meter uten store smerter som fysisk ble oversatt til et villt blikk og sammenbitt glis. Åtte stive drinker senere vaklet hun av gårde til et nachspiel, og ikke før et par timer etter det kunne skoen bli plassert pent på hyllene i skoskapet. Ett ord oppsummerte kvelden; AU!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Synes det høres ut som om selgeren hadde helt rett, jeg....

Anonym sa...

Jeg vet ikke helt om jeg synes dette er riktige sko for deg - for egentlig trenger du vel noe som heller stiver opp beina enn gjør dem mer ustødige.

Men kule er de!

VamPus sa...

Seiler; du mener jeg trenger sko med støttehjul, ja..?

Mona sa...

Dødskule!
Man får lide for skjønnheten. Er det dessverre litt for lett å si før lidelsen virkelig inntreffer.

Anonym sa...

VamPus, støttehjul ville være bra, supplert med en autopilot som på riktig tidspunkt styrer deg mot hjemmet, og bort fra alle disse forferdelige utestedene ;-)

Men det er vanskelig å montere støttehjul på de skoene som er avbildet på det innlegget.

Anonym sa...

Selvbildet som kvinnelig skofetisjist bør kanskje jekkes ned litt? 50 par sko har du hatt lenge nå, kjøper du ikke nye? Kaster du etter hvert? Og de hæla der er jo ikke verre enn de mange av damene her på jobben svinser rundt i hver eneste dag...

Litt tantete også med hæl-tippen som går utover til en tryggere støtteflate. Skikkelige killer-stilletter gjør ikke det ;-)

Men du er vel egentlig en gal tante, når alt kommer til alt :-))

VamPus sa...

Gale tante VamPus ... joda, det kan man leve med. Har aldri påstått at jeg går med hæler langt over 10 cm, har intet behov for å rage over 180 cm. Og ja - det er med stor sorg i hjartet at sko også må kastes i det VamPuske hjem. Men vinterstid er skokjøp mindre.. og støvler, støvletter og vinterfottøy er akkurat det - fottøy. Sko er noe annet...

Anonym sa...

Pussig det der, tante Vampus ;;-) Noen damer er helt gale etter støvletter, til alle årstider, mens andre har skodilla. Og noen har generelt dilla...

Når det gjelder høyden, så har damene et overtak der. De kan - til en viss grad i hvert fall - velge høyde og dermed endre noe av maktbalansen. Slike knep har ikke vi herrer. Heller ikke kan vi gå med både elegant og luftig fottøy om sommeren til pent antrekk.

Det er ikke lett å være mann, sa onkel Æsop.