Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

tirsdag, april 18, 2006

Terrorister på sjarmoffensiv

Hamas skal på sjarmoffensiv til Norge, men VamPus er fortsatt forvirret etter de sedvanlige avklaringene til utenriksminister Jonas Gahr Støre om Norges offisielle politikk. Til VG sier han at Norge stopper støtten, men på UDs hjemmesider presiserer han at vi gir en halv milliard. Mulig at en halv milliard ikke regnes som støtte lenger (vi har jo rødgrønn regjering må vite), men som lommepenger til lørdagsgodt og brus til folket.

Hamas sjarmoffensive kommentar til helgens terrorangrep i Tel Aviv var at bomben var "en legitim selvforsvarshandling som måtte forventes som følge av Israels kriminelle handlinger mot palestinere."

Men bare en undring; dersom representanter for Hamas dro på sjarmtur til, tja si England, ville de da blitt buret inne med hjemmel i UKs Terrorism Act?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det er alltid litt utfordrende å vite hva utenriksministeren egentlig mener, når slike modifiseringer skjer i tide og utide. Nå kjenne rjeg bare den tabloide fremstillingen, men det må åpenbart være et problem for Støre når hans kollega i UD, bistandsministeren (eller var det utviklingsministeren?) først dementerer Støres bistandsstopp, dernest sier at han og Støre ikke er uenige og til sist - muligens som en konsekvens - sier at alt er fint i UD. Samtidig som man husker SVs irritasjon over Støres "dear Condi" så leser man om at det internt i AP er et gryende opprør mot Støre. Nøyaktig hva denne motstanden består i kjenner jeg ikke til, men det skal blant annet gå på at Støre uttaler seg om ting som ikke er vedtatt i AP. Dersom det er slik i AP sentralt som det er i lokalpartiene så er det vel slik at partiorganet skal vedta politikken, også i forhold til hva regjeringspolitikerne måtte mene, dersom denne ikke står klart i partiprogrammet. Kanskje er det slik at landsstyret (eller andre) i AP helst vil vedta bistandsstoppen før Støre får fortelle landet at man har satt inn (nødvendige) tiltak for å protestere mot Hamas fornektelse av staten Israel? Eller kanskje ville landsstyret vedtatt det motsatte: Uansett hvilket regime som regjerer i Ramallah så skal Norge gi bistand? Det ville i så fall være et klart brudd med norsk utenriks/bistandspolitikk slik den har fremstått i en dinosauralder.

Når det gjelder terrorhandlingen lørdag så er det bare å si at Hamas' uttalelse i ganske stor grad illustrerer at norsk UD på en eller annen måte MÅ reagere ovenfor de palestinske selvstyremyndighetene. Hamas og andre må gjerne mene at Israel ikke opptrer riktig i håndteringen av Palestinaspørsmålet, men fra Israelsk side er dette uansett et spørsmål om å forsvare staten og innbyggerne. Jeg deler ikke nødvendigvis synet på alle israelske sikkerhetsantaltninger eller på israelsk agressivt forsvar, men som en selvstendig stat har de faktisk ikke bare en legitim rett, men en legitim forpliktelse til å forsvare landet og borgerne mot sikkerhetsfarer, som f.eks. terrorisme. Når Hamas kaller dette "en legitim selvforsvarshandling som måtte forventes som følge av Israels kriminelle handlinger" er det veldig lett å snu hele saken på hodet: Dersom Hamas/Palestina har en legitim rett til forsvar, hva er så legitime mål? Sprenger man seg i luften på en buss med sivile mennesker så har man beveget seg utenfor "legitim forsvarshandling" så det ljomer etter.

Anonym sa...

NORSK BISTANDSMAFIA

Da palestinerne koste seg som verst med brenning av norske flagg og kontorer i forbindelse med Muhammed-karikaturene, ble det fra palestinsk hold sagt at det var viktigere å forsvare profetens ære enn å motta penger fra Norge!

Nå skriker de om det motsatte! Slik psykopatisk opptreden kan vi ikke støtte. Norge har ingenting med denne konflikten å gjøre og bør pelle seg vekk snarest mulig.

For øvrig er det både skremmende og skammelig å være vitne til den støtten Hamas nå får fra norsk venstreside hvori opptatt både såkalte hjelpeorganisasjoner og flere toneangivende nyhetsmedier!

PS. Kan ikke Erik Solheim holde kjeft for en gangs skyld? Han har jo allerede dummet seg grundig ut og skadet Norges omdømme på en alvorlig måte på Sri Lanka.

Mammons Verden sa...

Ok, vi kan visst ikke forhindre at terroristgjengen kommer til Norge for å besøke sine gode venner på venstresiden. Kanskje man skulle gjøre besøket til en minneverdig opplevelse?
Hva om det begynte å regne flyveblad ned over Hamas' delegasjon med påtrykte Mohammed-karikaturer?
Og teksten (på arabisk): "Ytringsfrihet omfatter også retten til å fornærme. Her er det NULL RESPEKT!"

Anonym sa...

Looking for information and found it at this great site... Tuning audi tt banned tv commercials Pharmacies and drug stores in esko mn minnesota