Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, juni 30, 2008

Fransk vri

Seksten personer ble skadd da fallskjermhoppere fra den franske marinens fallskjermgruppe skulle demonstrere hvordan de kunne håndtere en gisselsituasjon. Ved en feil var løskruttet byttet ut med ordentlige kuler, skriver Dagbladet.

Vel. Uavhengig av hva slags ammunisjon de hadde så skulle vel ikke våpnene vært rettet og avfyrt mot en gruppe sivile tilskuere? Dette forklarer vel hvorfor til og med Google lagde et påskeegg der man ikke får treff på søket "french military victories". Kanskje ikke så rart at de er skeptiske til militær intervensjon.

President Chirac: "As far as I'm concerned, war always means failure."
Rush Limbaugh: "As far as France is concerned, you're right!"

3 kommentarer:

Henrik Akselsen sa...

Du siterte Rush Limbaugh. Jeg bare nevner det.

Anonym sa...

Den monmane hakking de anti-Israelske og anti-Amerikanske representanter for den humanistiske stormakt Norge har å tilby er demagogiske svovelprekner over en militære generalstaber som har evner til å planlegge for
"worst case scenarios"

http://www.aftenposten.no/meninger/kronikker/article2495424.ece

Ikke noe alternativ.
Til slikt vil jeg svare at det ikke finnes noe alternativ til USA all den tid ingen andre kan tilby tilsvarende beskyttelse. Du sier ikke opp innboforsikringen bare fordi det har vært færre innbrudd i gaten den siste tiden. Sverige vil nok gjerne selge jagerfly, men er nok ikke er villig til å gå inn i en stormaktskonflikt for Norges skyld – nå som før.
EU har ingen ambisjoner om å kopiere NATOs sikkerhetsgarantier. Da er alternativet å stå alene. Men for et land som har underfinansiert forsvaret sitt i en slik grad Norge har gjort, er heller ikke det tilrådelig.
Det kan med andre ord virke som, for å omformulere Churchill, at allianse med USA er den verst tenkelige ordning for Norge – helt til man ser nærmere på alternativene. Det er sunt bondevett. Antiamerikanisme var alltid bedre representert i mediene enn i valgurnene her til lands. Folk flest er fortsatt innstilt på allianse med USA. På samme måte som at USA ikke vil revurdere sine forpliktelser overfor Norge.

Anonym sa...

Den monomane hakkingen på Frankrike for landets påståtte feighet og militære udugelighet er blant de mer absurde fenomenene på internett. Under første verdenskrig ofret Frankrike 1.4 millioner soldater, mer enn ti ganger mer enn USA. I 1940 falt nesten 100 000 franske soldater i løpet av noen få uker. Frankrike led nederlag, men det var ikke på grunn av feighet. Til sammenligning har 4000 amerikanske soldater falt i Irak i løpet av fem år. Frankrike førte også tragiske og uvinnelige kriger i Indokina og i Algerie. Amerikanerne gjorde det da heller ikke bedre i Vietnam.

Frankrikes skepsis til intervensjon virker vel i ettertid heller ikke så urimelig, etter fem år med Irak-krig.

Når det gjelder Limbaughs stil, har en av de mer intelligente konservative bloggerne der ute funnet den heldige beskrivelsen "pseudokonservativisme".