Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

lørdag, juni 21, 2008

På tide å heise flagg?

Høyre og Frp ville fått flertall på Stortinget hvis det hadde vært valg i morgen, viser junibarometeret fra Respons Analyse. På tide å flagge et regjeringsalternativ?

Lars Sponheim har sagt at han heller vil ha Jens enn Jensen, som i all praktisk forstand betyr at en stemme til Venstre er en stemme til Arbeiderpartiet. Han vil ikke samarbeide med FrP på grunn av det han mener er deres menneskesyn, men finner det helt uproblematisk å samarbeide med homohaterne og kvinneundertrykkerne i KrF. I tillegg har han åpnet for å ta med Senterpartiet på laget for å få til et sentrumsalternativ. Det er grenser for hvor liberal legeringen sammensmeltet med Sp og KrF kan bli.

KrF, med det nevnte homo- og kvinnesynet, kan heller ikke samarbeide med FrP på grunn av deres menneskesyn. Men sist jeg sjekket var prestene i den norske kirke opptatt av å reise rundt i Midt-Østen for å føre dialog med andre homo-og kvinnehatere - for å vise respekt for deres religion, må vite.

Et regjeringssamarbeid på høyresiden i norsk politikk vil ikke komme i stand uten Høyre. Da er det Høyre som bør ta initiativet til hvordan legeringen i denne regjeringen skal se ut. Et sterkt og tydelig Høyre har ingen ting å tape på å heise flagg for et blått alternativ. Det er for seint å vente til neste vår med å kunne gi et svar . Det er grenser for hvor lenge man klarer å dukke unna de angrepene som den rødgrønne alliansen planlegger gjennom sin varslede offensiv uten å stille med felles front.

3 kommentarer:

Carl Christian sa...

Nå er vi jo mange som faktisk mener at AP (tross alt) ligner mye mer på Høyre enn det Frp gjør. Spesielt når/om de klarer å kvitte seg med sosialistene og bondeopprøret. ...også er det jo ganske mange som faktisk mener noe helt annet når det gjelder miljøspørsmål enn deg og Frp.
Ikke minst at miljøspørsmål faktisk er viktige, nettopp fordi mulige konsekvenser av en uheldig utvikling kan være så uendelig mye mer alvorlig enn konsekvensene av ulike løsninger på spørsmål rundt innvandring, integrering, bruk av oljepenger, verdiskapning, forskning osv. Da kommer man dessverre ikke bort i fra, på tross av APs mange mange svakheter, og selv om Høyre kommer til å gjøre Frp langt mer ansvarlige enn de fremstår i dag, at AP er et tryggere kort.
Trygt, kjedelig og litt dårlig er rett og slett mye bedre enn Spennende, kreativt og litt farlig.

Rart faktisk, at du, Siv Jensen mfl ikke innser akkurat det....

Anonym sa...

Kjære Carl Christian: Hvis du referere til blandingen av ideologisert bokholderi og notorisk ukultivert nærsynthet som kreativt, er nok det en beskrivelse som i beste fall oppfattes som ironisk.

På meg virker Høyre rett og slett som en eneste stor nedtur.Den urbane isolasjonismen som har preget partiet etter Nordvik er så lite visjonær at selv Frp fremstår som et friskt gufs. Opprettelser og studier av all verdens tankesmier og Friedmansk / Portersk litteratur hjelper lite for et høyreparti som er livredde for å miste den oppegående delen av partiet til Venstre når selvmordspakten med FrP inngås. For å riktig understreke hvor absurd teatralsk partiet har blitt, lar de riksklovn Stang fritt gå rundt som et levende bevis i hovedstaden.

Når det gjelder FrP skal jeg rose dem for en svært ukreativ populisme i det de passerer 30%. Det er objektivt sett en tragedie for alt åndsliv, men dog høyst fortjent for en nasjon som har blitt seg selv såpass nok.

Konklusjon? Den er vel selvsagt: Selvmordspakten inngås, Høyre desimeres, FrP styrer i ett år før media har gravd opp nok lesestoff til å fjerne 3/4 av FrP sine statsråder i en eneste lang og tabloid massakre.

Ps.
I love the smell of napalm in the morning..It's the smell of...Victory!

Carl Christian sa...

eistein g: joda, jeg ser at beskrivelsen kreativt om et samarbeid mellom Høyre og Frp kan oppfattes ironisk. Det var likevel ikke ment slik. Jeg mener oppriktig at et slikt type samarbeid bør kunne beskrives som kreativt. Når det er sagt, så er ikke utelukkende ment som et komplement. Begrepet kreativt var ment å fange opp både det positive og ikke minst det usikre og uheldige ved et slikt samarbeid.
Når det er sagt, så har jeg et langt mer positivt syn på Høyre enn hva du synes å ha. Mulig du er inne på noe med dine refleksjoner rundt det du kaller "selvmordspakten" men at de kommer til klare seg så mye værre en det nåværende trekløveret tror jeg ikke....

Ps: "...time will show..."