Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

fredag, juni 06, 2008

To gledelige meldinger

Kjønnslemlestelse blant jenter som vokser opp i Norge, er langt mindre utbredt enn antatt, konkluderer forskere i en ny rapport. I 2006 og 2007 fant de 15 påviste tilfeller av omskjæring, skriver VG.

Seks av tilfellene er anmeldt, og for første gang er det tatt ut tiltale mot et ektepar. De er siktet for kjønnslemlestelse av fem døtre. Det gledelige med dette er selvsagt ikke at det har skjedd, men at man endelig kan få en dom over denne typen barnemishandling.

Med mindre det norske rettsvesenet slår til med sedvanlig praksis når det gjelder overgrep mot kvinner, og gir dem omskjæringsrabatt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Har problemer med å forstå strafferabatt.
Burde ikke en som gjentatte ganger gjør noe kriminelt heller få _strengere_ straff i og med at det åpenbart er noe som bare fortsetter?

andyq stemmer for eksponensiell økning i straff ved gjentagelser, men må minne om at "a victimless crime is not a crime".

Nemo sa...

Vil ikke avgift løse dette problemet også? Og hvis ikke - hvorfor ikke?

(Apropos Vampus tro på avgifter på bensin sånn helt plutselig)

Anonym sa...

Hva med å nappe løken av Lars Gule? Uten bedøvelse seff. Han bagatelliserer problemstillingen på document.no

Bjellus Peniselectomus Klorinius