Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, juni 11, 2008

Fra Stortingets talerstol

I debatten om ny ekteskapslov. Eirin Faldet (Ap) for få minutter siden:

- Jeg husker første gang jeg så en neger.

Et relevant poeng når man snakker om et samfunn i endring?

For øvrig. Nå har jeg hørt på den debatten siden i dag morges og den er enda ikke ferdig. Har de flyttet èn stemme i salen i løpet av disse timene?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Debatter i politiske forsamlinger som storting, kommunestyrer etc. er ikke for å påvirke de andre debattantene, men forherlige seg selv (og prøve å bli sitert i media!). Ikke vær skuffet over at de som er i salen ikke endrer holdning, det er ikke det de er der for!

Men det er jo moro hvis VamPus' sitat fra Eirin Faldet blir stående som det hun fikk på trykk fra denne debatten.

Anonym sa...

Etter at Eirin Faldet så en neger gikk hun etter eget utsagn på dans og danset med en av motsatt kjønn.

Jeg er usikker på sammenhengen men det er nærliggende å lese dette som at det var synet av en neger som gjorde at representanten Faldet ikke ble flatbanker.

Anonym sa...

Ja, ja. Sett fokus på Ap, når det interessante for mange er hvordan homo-Høyre skal finne tilbake til den gode stemningen sammen med homo-haterne i KrFrP etter valget i 2009.

Men, kristenfundamentalistene blir vel opptatt i noen dager framover med å ta livet av ungene sine - de har jo mistet enhver verdi nå som homofile par kan inngå ekteskap.

VamPus sa...

nostradampus: for det første har vi ikke et eget "homo-høyre" med ett felleshomo syn på saker, vi ser på alle som individer - der legning som sådan spiller en underordnet rolle i politikken enn si.. kompetanse, talegaver, evne til å samarbeide etc.

Så vidt jeg vet så samarbeider Høyre, med Erling Lae i spissen, med både FrP (i byråd) og med KrF (i bystyret). Finner det heller tvilsomt om et samarbeid med KrF eller FrP som regjeringspartner vil stå og falle på en allerede vedtatt lov. Derfor er det uinteressant.