Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

tirsdag, juni 24, 2008

Løsningsorientert

Oslopolitikkens mest handlekraftige mann, Rune Gerhardsen, leverer i dag en løsning til hvordan vi kan få bukt med tigging og prostitusjon på Karl Johans gate.

Han er definitivt VamPus' favoritt som byrådslederkandidat for Oslo Ap ved neste kommunevalg. Eventuelt Rune G. som ordførerkandidat, med Trond Jensrud som byrådslederkandidat. Dreamteam. For Oslo Høyre.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Det er godt at han har viktige ting å ta seg til.
:-D

Anonym sa...

Leste om innspillet hans og ventet spent på hvilket navn han ville foreslå. And the winner is: Eidsvolds gate! (evnt. 17. mai-gata). Og jeg som var nesten helt sikker på at han skulle foreslå Gerhardsens gate...

Jand

Ghost of Goldwater sa...

Hvis vi skal trekke Gerhardsens logikk ut i sin naturlige konsekvens - hvorfor feire en grunnlov som var dypt rasistisk og som i dag bare har perifer betydning for hvordan vårt politiske liv faktisk fungerer? Dager som 8. mai og 7. juni er faktisk langt mer verdig en feiring hvis man først skal ta debatten om vår historie.

dud sa...

Det er jo mer en middels vågalt at sønnen til en fyr som tok makten i Norge ved et statskupp kritiserer Karl Johan fordi han var en "okkupant".

Gerhardsen "... innser at de fleste som beveger seg på Karl Johan ikke aner hvem han var eller hva han sto for."

Jeg tror de fleste etter en norsk grunnskoleindoktrinering ikke vet hva hans far og vennene hans sto for, eller hva Rune G. og vennene hans står for i dag.

Anonym sa...

17.MAIGATEN

Da kan innvandrere med skrinn uttale rope: Hore, hore!

De mer dannede blant oss kan nøye seg med et enkelt Hurra! i ny og ne.

Jens Terje

Windingstad sa...

Slutter meg til Anonym. Tror det ligger en aldri så liten drøm om en Gerhardsens gate bak her, ja....

Anonym sa...

Waltmart:

Likte ordet "grunnskoleindoktrinering" Forstår veldig godt hva du mener selv om det ikke er mye brukt i presse og departement:)

Husker dessuten bråket om Drammensveien aldri kunne bli Henrik Ibsensgate - Nå fungere det allerede bra - Mexico City har 5. mai hovedgate, så hvorfor ikke 17 mai? Ikke spesielt orginalt da.

Vet noen hva navnet var før Carl Johan - dette navnet er iallefall ikke eldre enn 1814.

Ghost of Goldwater sa...

Ilfg wikipedia:
Strekningen fra slottet til Stortinget het Slotsvejen frem til 1852. Strekningen fra Egertorget til Jernbanetorget het Østre Gade. De ble slått sammen under nåværende navn i 1860.

VamPus sa...

I 1813 gikk Sverige under Karl Johan med i den sjette koalisjon mot sin tidligere keiser Napoleon og utmerket seg i flere slag, inntil han var med i det seierrike slaget ved Leipzig i 1813. For denne innsatsen fikk Karl Johan stormaktenes løfte om Norge som belønning.

Da Napoleons endelige nederlag var innen rekkevidde, angrep Karl Johan Danmark og tvang kong Frederik VI til å slutte fred. Etter fire dagers intensive forhandlinger i Kiel, avstod 14. januar 1814 den dansk-norske kongen Fredrik VI Norge til den svenske kongen.

--

Så Gerhardsen hadde foretrukket at gaten het "Napoleonsgaten" og at vi snakket fransk?

Okkupasjonsgaten. Idiot. Håper virkelig han blir renominert i Oslo Ap.

Anonym sa...

Som monarkist må jeg bare få si at Karl Johan helt klart var Norges legitime konge, og en populær sådan. Når det gjelder Wergeland og Karl Johan, burde Gerhardsen lese Wergelands franske hyldningsdikt til kongen:

"Je n'ai que mon esprit & ma vie; // mais ils n'appartiennent à moi: // ils appartiennent à mon Roi, // qui est l'ami de ma patrie."