Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

tirsdag, juni 03, 2008

Ubrukelig etteretning?

Rødt-leder Torstein Dahle påstår at han har blitt avlyttet. Beviset? At det automatiske bestillingssystemet for drosjene i Bergen trodde han var på jobb da han egentlig var hjemme:

– Drosjene i Bergen er knyttet til et bestillingssystem der en mekanisk stemme gir beskjed om hvor du ringer fra og hvor drosjen dermed sendes til. Stemmen ga beskjed om at «du ringer fra Bergen ingeniørhøyskole», hvor jeg jobber, mens jeg vitterlig befant meg hjemme i Torborg Nedraasgate, forteller Dahle.

Dersom etteretningen i Norge er så ubrukelig, så har han vel ingenting å frykte.

8 kommentarer:

s sa...

Det er sånne ting de lever for. Å bli avlyttet er liksom det det endelige beviset på at væpna revolusjon er både berettiget og nødvendig, og ikke minst, det får dem til å føle seg sååå important da...

"Gufs fra fortiden" stod det forresten i Aftenposten - som om avlytting av aktive commies under den kalde krigen er likestilt med sterilisering av tatere eller noe...

VamPus sa...

Vel, vi var en gjeng som vurderte å få trykket opp t-skjorter med "Vi vil også ha mappe" på 90-tallet. Vi hadde et intenst ønske om å bli sett på som fiender av STATEN og at vi var så viktige at vi ble overvåket.

Jada. Nørder.

Fredrik Mellem sa...

Han drømmer seg tilbake til den tiden hvor i alle fall etteretningsvesenet ga dem oppmerksomhet. Den var i de dager da forgangen teknologi kunne gi slike mekaniske feil på utstyret.

Nå har jeg tillit til at e-tjenesten både har bedre utstyr og bruker tiden sin på reelle trusler.

De søte ML-erne er snart utstyrt med rullator alle sammen, og har aldri utgjort noen reell trussel. Hver gang de blir fler enn 50 på samme sted, bryter noen ut for å skape ny organisasjon for de rettroende.

Anonym sa...

Men, er ikke dette en sånn "automatisk bestilling fra det nummeret du ringer fra"-greie, egentlig? Altså hvor en har lagra nummeret i taxisentralen. Da er det jo ikke uvanelig om automatsvareren ber om bekreftelse på hvor bestilleren befinner seg.

Det sjokkerende er forresten at Rødt-lederen velger å ta drosje. Jævla klassefiende og miljødrittsekk. Han burde heller gått. Makan!

Anonym sa...

Hvis dere er keene på å lese igjennom en mappe fra en radikaler i trondheim(som nå er foreleser på NTNU) så har dere muligheten her: http://www.itk.ntnu.no/ansatte/Andresen_Trond/div/mappe.html
Garanterer interessant lesning! :)

Anonym sa...

Det underligste er at de er overrasket av å bli overvåket.

"Vi skal styrte statsmakten med våpen i hånd". Det er vel ikke helt usannsynlig at statsmakten ønsker å kartlegge en slik trussel ?

#15

VamPus sa...

Morten: Beste mappa jeg har sett på lenge :-)
anonym: Jeg er også en av de som mener at overvåkingen av mappefolket var helt legitim generelt. Folk som har utstrakt kontakt med noen av de mest undertrykkende og jævlige regimer i verden, og som fremholder at de skal kaste den demokratisk norske regjering med våpen i hånd, burde ikke være overraska over å bli overvåket. Tvert i mot.

Anonym sa...

Jan Hårstad som har forsøkt å sette de mest hykleriske rettroende på plass er etterhvert nektet spalteplass i menighetsavisen Klassekampen og på NTNU har denne mappekomentaren som det står respekt av.

Bare en bitte liten bemerkning siden jeg selv var involvert i det prosjektet du beskriver på 1970-tallet.
Faktisk var det slik på et tidspunkt at yngre arbeidere og annen working class hang med på denne strømningen ganske lenge. Men i loyalitet med det kinesiske kommunistpartiet begynte man å opptre som deres forlengede
partibyråkrati her hjemme og sto opp for den ene galskapen etter den andre.
Intellektuelle er jo personer som er trent i å tenke i abstraksjoner,teoretiske konstruksjoner,modeller for hvordan virkeligheten har å oppføre seg.
Om "folket" ikke besitter de samme eksamner og kunnskapsmengde har det en høyt utviklet intuisjon for når teoriene begynner å ligne absurd teater,og melder seg ut.
Det er etter mitt skjønn historien om den norske maoismen som jeg selv var involvert i. Men i motsetningen til mine tidligere partikamerater har jeg verken bedt om avbikt,ei heller har jeg sendt inn regning for å se på mappa mi.