Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, juni 25, 2008

Valgkampen har begynt

Der skjedde det som enhver med litt politisk innsikt visste ville komme, og kjenner jeg Høyre, FrP, Venstre og KrF rett så har de jo selvsagt forberedt seg grundig på dette og kan parere profesjonelt og legge inn et stikk til de rødgrønne samtidig.

Yeah. Right...

Meningsmålingene viser et tilnærmet flertall for en Høyre/FrP regjering, og både Siv Jensen og Erna Solberg snakker som om de allerede sto utenfor med pappeskene sine og var i ferd med å flytte inn i regjeringskontorene. Dermed står målet åpent når statsminister Jens Stoltenberg krever avklaring på det borgerlige alternativet til den rødgrønne regjeringen.

- Erna Solberg ville ikke la seg avfotografere sammen med Siv Jensen nå, hvordan skal det gå når dem skal sitte i regjering sammen?

Lars Sponheim nekter konsekvent å møte opp i debatter mot FrP, og KrF pusler med.. hva nå enn KrF pusler med.

For hver gang noen i opposisjonen kritiserer regjeringen, trenger de rødgrønne bare å sende spørsmålet i retur: Hva - eller rettere sagt - hvem er alternativet?

Før høyresida klarer å svare på det, stiller vi svakt i debatten. Den rødgrønne offensiven har begynt. Hvis noen i Stortingsgata 20 trodde de kunne vente til våren med en avklaring, tar de sørgelig feil.

Heis flagg nå.

14 kommentarer:

s sa...

Skoltenberg har da pekt på det påståtte kaoset på høyresiden i et halvt år allerede - med det resultat at et klart høyrealternativ har utkrystallisert seg.

Kampanjen til Ap hjelper også velgerene med å syne bløffen til Sponheim. Folk ønsker (å beholde litt mer av sin egen) change - og en stemme på Venstre gir altså ikke det.

Og KrF kommer luntende i bytte mot familieministeren dersom H/Frp mangler et par mandater.

Alt i alt tror jeg derfor det beste er om H/FrP holder heeelt kjeft fremover, og ikke ødelegger for de briljante AP/V-strategene.

De har nesten klart det kunststykke å gjøre H/FrP-alternativet sexy - på den litt forbudte, obskøne måten. Genialt.

VamPus sa...

Sexy? Du milde. Da så.

Men hvorfor folk stemmer venstre når de vet at de støtter en rødgrønn regjering (heller jens enn jensen) er et mysterium. Og som sagt - de vil ikke samarbeide med FrP, men homohaterne og kvinneundertrykkerne i KrF er liksom ok.

Kanskje grunnen til at jeg er politiker. Jeg skjønner ikke logikken...

Anonym sa...

det beste for norsk politikk hadde vært om FRP rundet 30-tallet i valget i 2009 og fikk regjeringsmakt alene. Da ville det ta maks to år før regjeringen sprakk og Frp sin oppslutning var tilbake på under 10-prosentern. Dette hadde skapt rom for Høyre og de andre borgerlige partiene til å danne et slagkraftig borgerlig alterativ ved neste korsvei. Katastrofe for Høyre hvis de lar seg lure inn i et regjeringsamarbeid med Frp hvor Frp er større enn Høyre, det må ALDRI skje, spør du meg. så reelt sett står vi da igjen med ren FRP-regjering som eneste alternativ til rødgrønn regjering i 2009 sett utifra slik meningsmålinene er idag. skrekk og gru kan man si, men vil fungere som effektiv nedbryting av det populistiske hegemoniet

VamPus sa...

Tja, mon det. Men hadde jeg vært H og FrP hadde jeg sittet ekstremt stille under Haga-saken. Det er jo ikke utenkelig at likene ramler fortere ut av skapet for FrP-statsråder enn de gjorde i Raiders of the Lost Ark...

Anonym sa...

"Men hvorfor folk stemmer venstre når de vet at de støtter en rødgrønn regjering (heller jens enn jensen) er et mysterium."

Det er vel ikke vanskeligere enn at man ved å stemme Venstre har en mulighet for å få enten en H-V-KrF regjering (Ikke veldig sannsynlig pr i dag kanskje, men hvis nå Frp skulle falle litt tilbake så er det vel ikke helt umulig?) Eller man får mer Stoltenberg, men kanskje mindre SV?

Anonym sa...

...og hvis man vil ha en borgerlig regjering, men ikke vil ha med Frp så er vel Venstre forsåvidt et alternativ?

Anonym sa...

Vampus sa: "Det er jo ikke utenkelig at likene ramler fortere ut av skapet for FrP-statsråder enn de gjorde i Raiders of the Lost Ark..."

De hodene som har rullet i regjeringen, har vel stort sett rullet som følge av elendig takling av saker som ikke i seg selv ville kreve avgang?

Se på tidligere Venstre-leder Uffe Ellemann-Jensen i Danmark eller hans etterfølger Anders Fogh-Rasmusen; De tåler/tålte det utrolige fordi de takler/taklet kriser bra.

I stedet for å lyve, har de sagt: Ja, hva så?

Jeg har tro på at FRP vil skolere sine eventuelle statsråder betydelig bedre enn de rødgrønne har gjort. FRP har organisasjon.

(om enn de sikkert i utgangspunktet har et vanskelig materiale å disiplinere).

Mne det er jo bedre enn Høyre, som har disiplinen, men som mangler en politikk.

s sa...

Det jeg ikke skjønner, er hvorfor det skulle være så mye bedre for Høyre å kompromisse mot sentrum (V/KrF) i stedet for å bremse mot høyre (FrP).

Tvert i mot tror jeg Høyre vil ha mye lettere for å profilere seg på sine egne saker i en regjering med FrP enn med V/KrF.

Spør du meg, er det nettopp Høyres deltagelse i sentrumsregjeringene som har lagt mye av grunnlaget for at FrP er blitt størst på høyresiden.

Carl Christian sa...

...hvis en stemme på Venstre virkelig er en stemme til AP, så er vel en stemme på Høyre i virkelighet en stemme til Frp da...?

..slik jeg ser det er det (slik ting ser ut i dag) kun to mulige regjeringsalternativer etter neste valg og det er en mindretallsregjering av AP eller en mindretallsregjering av Høyre. Jeg tror rett og slett ikke at vi får en samarbeidsregjering i neste periode, til det har det vært for mye bråk og samarbeidsproblemer, både til høyre og venstre...
...men det blir spennende...

VamPus sa...

hjorten: Det der er ønsketenkning fra Venstrefolk i så fall. Når jeg ser hvor bleike Høyre er i den konstellasjonen, så er jeg mildt sagt ikke interessert. Å kompromisse mot KrF er da ikke bedre enn med FrP? Enig med Spenn her.

Anonym: Det har du jo for så vidt rett i. Men du tror uerfarne FrP-statsråder kommer til å være med profesjonell i krisehåndtering?

CC: Det håper jeg.

Øyvind Strømmen sa...

vampus skrev:

"Å kompromisse mot KrF er da ikke bedre enn med FrP?"

Sannsynligvis ikke, men det er en stor forskjell. Frp blir storebror. KrF er lillebror. Jeg jobber i en kommune der det er H og Frp som styrer, og Høyres profil i det samarbeidet er ikke akkurat særlig åpenbar.

Men nå stemmer jo ikke jeg verken H eller Frp så jeg burde egentlig holde kjeft.

VamPus sa...

"Høyres profil i det samarbeidet er ikke akkurat særlig åpenbar."

Du mener i motsetning til i resten av landet :-)

Anonym sa...

"Spør du meg, er det nettopp Høyres deltagelse i sentrumsregjeringene som har lagt mye av grunnlaget for at FrP er blitt størst på høyresiden."

Det kan det være noe i, i tillegg til at Frp aldri har hatt makt og dermed har vært fritatt for regjeringsslitasjen som rammer alle partiene som ikke klarer å oppfylle velgernes enorme forventninger. Så det kan godt hende Høyre hadde vært større hvis de ikke hadde rotta seg sammen i mindretallsregjering sammen med Bondevik og co. Men da hadde de jo heller ikke fått sitte i regjering da.

Men jeg er altså av den oppfatning at Norge i grunnen er ganske bra på skinner, jeg kan godt tenke meg å bli kvitt en god del AP-statsråder, jeg misliker noen av dem ganske intenst, men jeg ønsker ikke radikale forandringer av den typen Frp kan tenkes å finne på hvis de får lov.

Dermed kan jeg ikke stemme på et lite Høyre som vil samarbeide med et stort Frp, men må stemme på et parti som enten kan sørge for at enten H/Frp eller Ap blir dratt mot sentrum?

Jeg kan selvfølgelig stemme på Høyre og håpe at de blir store nok til å bremse Frp i regjering, men det er vel ønsketenkning det også?

Skjønt, jeg kjenner ei bra dame fra SV som fort kan havne på tinget neste år, så det ender vel opp med at jeg stemmer på henne:-)

Anonym sa...

Hjorten:
"Skjønt, jeg kjenner ei bra dame fra SV som fort kan havne på tinget neste år, så det ender vel opp med at jeg stemmer på henne"

Vel - blir det noe på deg, og du siden stemmer på henne, så har du vel kjøpt ... - altså, nå skal jeg ikke være ufin, men vil ikke hun da kunne melde deg som ....kunde?
:-)