Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

tirsdag, juni 17, 2008

Om å juge friskt

Kristin Halvorsen var intervjuet i politisk kvarter på P2 i dag morges i forbindelse med at hun har sagt ja til gjenvalg til stortinget. Og hvis den standarden hun legger på debatten blir liggende, så gleder jeg meg til det kommende året. For da er det faktisk ikke grenser for hva jeg kan skrive om på VamPus' Verden - og fortsatt fremstå som seriøs.

- Høyre vil privatisere skolen. Det fikk vi stoppa, juger hun.

Privatisere skolen? Jeg nekter å tro at SVs leder er så tett at hun ikke vet forskjell på "å privatisere" og "å tillate". Privatisere betyr å overlate driften eller å selge ut offentlige skoler til private. Ja takk, sier jeg. Nei takk, sier Høyre.

Ikke en gang i prinsipprogrammet vedtatt på landsmøtet i år, som stortingsprogrammet for neste periode må basere seg på, går Høyre inn for dette.

I underkant av to prosent går på private skoler eller friskoler i Norge. SV fortsetter å fokusere energien sin på å bekjempe disse, i stedet for å fokusere på kvalitet i utdanningen for de 98% andre. Og med resultatene Oslo-skolen kan fremvise, så viser jo Høyre at vi ikke bare kan øke mangfoldet i utdanningen ved å åpne for flere friskoler, men også få opp kvaliteten i offentlig utdanning. I motsetning til SV.

Skal jeg kjempe for noe internt, så er det å tillate friskolene å ta ut profitt - samt å trekke fra merutgiftene til skolepenger på skatten. Dermed vil flere få mulighet til å velge privat utdanning, ikke bare Jens Stoltenberg og hans familie.

Jeg håper faktisk at det er dette nivået Ap og SV legger seg på i sin varslede skremselspropaganda mot høyresida. Når det er så stor forskjell mellom virkelighet og valgkampsretorikk, så er jeg rimelig komfortabel med at det det blir et regjeringsskifte.

- Det finnes ingen høyrebølge, la Kristin Halvorsen også til. Å nei?

4 kommentarer:

Unknown sa...

At Kristin Halvorsen lyver er jo ikke en nyhet engang, hun fortsetter jo bare i samme spor som forrige valgkamp hvor hun sa at hun skulle gå av etter to år hvis ikke barnehagekøene var borte etter to år.

Men det er jo bare fint det at hun fortsetter med løgn så kanskje den gjenværende delen av de rødgrønne velgerene får opp øynene sine.

Hvorvidt det er en høyrebølge eller ei pågang ved ikke jeg, men det virker i alle fall som det er bølge bort fra de rødgrønne for tiden.

Terje Pedersen

Anonym sa...

Ikke glem at mangemillionær Jonas Gahr Støre også sender barna sine dit, blant annet fordi han, i følge VG, mener at "Steinerskolen aldri forlot ideen om læreren som autoritetsperson"

Anonym sa...

Joda, Steinerskolen har jo autoriteter. Men de ansetter "lærere" uten kvalifikasjoner overhodet, og de baserer seg på en mildt sagt steike sinnsvak ideologi. Rudolf Steiner var mentalt syk, og ideene bak skolen er absurde.

Esspen sa...

Nuvel, jeg tror det riktige hverken er å si "tillate", eller "privatisere". Det Høyre vil er en mellomting: de vil sørge for at private skoler skal få statsstøtte. Selv under SV tror jeg at det er _tillatt_ med private skoler, så lenge man ikke søker støtte for dem, kan man ha så private skoler man vil- bare de blir godkjent (og det går på "matematiske" regler om grader for lærerne osv.). Jeg veit ikke om du ser forskjellen, men det er etter mitt skjønn omtrent den samme tilsnikelsen å kalle dette "privatisering", som det er å framstille det som en debatt om private skoler skal være "tillatt" eller ikke.