Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, juni 16, 2008

Sykemeldte politikere

Har tre ukers sykemelding blitt standard for politikere som opplever en mediestorm? I så fall - er ikke dette misbruk av sykepenger?

Per Sandberg ble plutselig sykmeldt i tre uker etter å ha drukket tre akevitter før han gikk på Stortingets talerstol før julen i 2006. Nå er det Åslaug Haga som er sykmeldt i tre uker etter å ha fått kritikk for ulovlig bryggebygging og utleie av stabbur.

Er ordningen til for mennesker som faktisk er syke, eller politikere som trenger en buffer fra pressen? Hva om ledelsen i Terra hadde gjort det samme i sommer, eller Helge Lund i StatoilHydro tok seg fri hver gang pressen ble litt nærgående?

15 kommentarer:

Anonym sa...

Den regninga er ingenting sett opp mot hva regninga vil være om politikerne får igjennom nye reguleringer..
*pusterom*

s sa...

Enig, tror det er billigere for landet at politikerene blir hjemme fra jobben.

VamPus sa...

Dere har egentlig et poeng, der, altså... Men tror noen at byråkratene vil forvalte landet bedre? Minner om Sir Humphrey fra tidenes beste tv-serie - Yes, minister!

Anonym sa...

A propos Per Sandberg: Jeg tror mange (også innad i Ap) gjerne hadde sett at Jens Stoltenberg hadde tatt et "rekreasjonsopphold" etter den famøse 1. mai-talen.

Fredrik Mellem sa...

Bondevik har vel åpnet denne døra for andre...

Lise sa...

Jeg tror det er veldig lett å stå på sidelinjen og kritisere, og ikke fullt så lett å stå midt oppe i en massiv storm av kritikk rettet mot en selv.

Alle opplevelser fører til noe i kroppen vår, latter er avstressende, det å ha en massiv mediestorm og kritikk rettet mot seg må nødvendigvis gi en stressreaksjon, og har man tendenser til høyt blodtrykk og man får det i jobben sin, så er det jo ganske helsefarlig å bli værende i jobben og jobbe på seg et hjerteinfartk eller hva?

Stian Oen sa...

Diskusjonen om karensdager og arbeidsgiveres egenandel i sykepengeperioden til side: Alle partier som er representert på Stortinget var sist jeg sjekket for at vi skulle ha en sykelønnsordning. Så kan vi selvsagt mistenke kollegaer, venner, uvenner og politikere for å melde seg syke uten å egentlig være det i blant. Men det vet vi jo i bunn og grunn svært lite om, med mindre vi da skulle slumpe til å være vedkommendes lege.

Unknown sa...

I dag har det jo blitt kjent at Haga sin sykemelding er blitt utvidet med enda en uke. Og sykemeldingen er grunnet høyt blodtrykk akkurat slik som i 2006. En kan jo da spørre seg om hun har bra nok helse til å være i en slik jobb.

ivare: Ap-folk skulle vel heller ønske at Jens hadde tatt seg "rekreasjonsopphold" før 1. mai. Artig innslag på youtube har det nå blitt av det, hehe.

Terje Pedersen

Anonym sa...

Vær glad du ikke får like mye myndigheter som du betaler for...

Anonym sa...

Haga er forøvrig sykmeldt i fire uker med høyt blodtrykk.

Anonym sa...

Hvorfor i helvete er ikke Jens sykmeldt ?

Anonym sa...

Fullstendig avsporing:
Ser at du endelig har rettet opp linken til hjorten, og det er også flott at du nå har linket inn virrvarr, men samtidig har du ødelagt linken din mot Vox. Ikke bra for oss som har satt siden din som startpage.
:-)

VamPus sa...

ivare: Det var da veldig merkelig. Rettet opp i nå, takk for at du sa fra!

Anonym sa...

Det interessante er at Haga ikke skal kunne svare på noe som helst når hun er sykmeldt, bare hvile. Men til hvilken grad gjelder det folk som har med NAV å gjøre? Skal man puse mer med politikere enn folk med psykiske problemer etc?

Anonym sa...

Jeg bare lurer på hvordan landets ledelse hadde reagert hvis vi kom opp i en ordentlig krise. Krig, handelsblokade eller konflikt med et annet land.

Åslaug Haga har fått 2-3 ufordelaktige VG- og Dagbladet-forsider mot seg på grunn av et stabbur og en brygge og har skaffet seg fire ukers sykmelding.

Hvordan ville hun og andre taklet en virkelig presset situasjon?