Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, juni 04, 2008

Proporsjonal reaksjon?

Det er snart ett år siden opsjonsbråket rundt Hydro startet. Du husker saken? De rødgrønne besluttet å stemme nei til alle nye opsjonsordninger i selskaper staten helt eller delvis eier. Avtaler inngått før 1. januar 2007 er i utgangspunktet ikke berørt av dette. Hydro løser saken ved å kompensere 35 direktører for verdien av aksjeopsjoner og informerer næringsdepartementet om dette 21. juni ifjor. Ingen reagerer. Da.

Ikke før det blir kjent at den samlede summen for å avslutte opsjonsprogrammet vil utgjøre 210 millioner kroner, hvorav 28 millioner er en engangsutbetaling til Eivind Reiten.

Mediestormen varte i to uker, statsråd Dag Terje Andersen avbrøt ferien for å håndtere saken og brukte hele 1,9 millioner kroner på konsulentråd fra advokater. På grunn av en lovlig inngått avtale.

Når man ett år senere avslører at Telenor har dødsulykker, barnearbeid, livsfarlige arbeidsforhold og miljøkatastrofer i sitt kjølvann, så blir reaksjonen fra den samme næringsministeren (og Telenors største aksjonær), denne.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Kanskje han lærte noe om hvordan staten bør opptre i børsnoterte selskaper i mellomtiden?

Anonym sa...

Grameenphone i Bangladesh.

Nobelprisvinner Muhammad Yunus er ganske frekk når han forsøker å vri seg unna alt ansvar for de elendige arbeidsforholdene til Grameenphones .

Den sleipe kjeltringen skal nok slekes og smiskes for en runde til av sosialist-overklassen i Norge som går og sikler etter kremjobber heder og status i sin egen sekt av ryggslikkere.

http://origo.no/-/bulletin/show/73767_yunus-den-hellige

http://e24.no/it/article2449407.ece

s sa...

29. mai, på tampen av mediestormen, sendte NTB ut en melding til alle landets aviser:

Telenor saksøkte Bush for telefonregning

Telenor valgte å gå til søksmål da USA nektet å betale en telefonregning på 2,76 millioner kroner i forbindelse med Irak-invasjonen.

Og vips, så var Telenor rehabilitert.

Anonym sa...

Neppe hva man kan kalle proporsjonal reaksjon, nei. Men som t!g sier; Kanskje han i mellomtiden har lært litt.
(jada, jeg vet det kan være vanskelig å tro :-).)
Han skulle ikke reagert da, og det er heller ingen grunn til å reagere nå!

Anonym sa...

Vel, resultatet forrige gang:

* Man presset markedsverdien på Hydro ned med flere miliarder kr pga økt politisk risiko.

* Man kastet en utmerket styreformann

* De flinke styremedlemmene trakk seg, nissene ble igjen. Ingen flinke folk vil ønske å gå inn i styret, og ihvertfall ikke være styreformann. Resultatet blir dårlig styring fremover.

Resultatet ble at Reiten gav fra seg 8 millioner kr. Statens andels av dette ble da 4 millioner i gevinst (ca 50% eierskap). Og noen titalls milliarder i tap. Selv rødgrønne forstår at dette ikke var særlig lurt...

Anonym sa...

Mennesker som dør i arbeidsulykker i Norge der oppdragsgiveren ikke heter Telenor får da i det minste lov til å krepere i fred ... så verden er ikke bare ond.

Elisabeth N. Sævik sa...

Treffende sammenligning!

Norges regjering er jo LOs lenkehund. LO klikker når andre tjener mer enn deres organiserte, og millionopsjoner for vel utført lederskap er usmakelig osv. LO blir ikke like sinna over slaveri langt vekke, dermed er det ingen vits for næringsministeren å finne fram et smykke eller verktøy i sin aktive næringspolitikk.
Gjelder solidaritetstanken bare i Norge?