Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, juni 05, 2008

Knekk denne!

... og da skal vel Martin Kolberg i gang med ny kodeknekking?

10 kommentarer:

s sa...

Todal i artikkelen advarer Stoltenberg mot å kutte avgiften fordi utviklingen på verdensmarkedet vil spise opp gevinsten med en gang. Vel, høyere pris = mer i avgiftsinngang = mulighet for ytterligere avgiftskutt uten at det går ut over statens inntekter. Eller er det bare jeg som er dum?

Fredrik Mellem sa...

Det hender jo at man spør seg: Hva kunne ikke vært oppnådd i fred og ro på mange andre politiske felt, om man bare hadde gitt folket billig bensin og billig alkohol. Vår tids parallell til "Brød og sirkus."

Anonym sa...

At staten reduserer sine avgifter på et produkt er ikke det samme som å "gi" det til folket ;-)

Anonym sa...

Det er jo ikke valg før neste år. Hukommelsen til de fleste norske velgere strekker seg nok ikke mer enn par månder tilbake i tid.
Innen det er valg er denne saken glemt, og det er noe helt annet som kommer til å avgjøre hva folk stemmer.

Anonym sa...

Nah, Martin Kolberg har jo allerede sagt (s. 8):
" - Høyresiden representerer samfunnsegoismen. De skulle skamme seg, var Kolbergs klare tale, før han langet ut mot det han kaller den norske arrogante overklassen.
- Vi har ikke sett snurten av dem på lenge, men nå stikker de seg frem igjen. Vi må ikke akseptere at Stein Erik Hagen angriper det norske sosialdemokratiet. Det er jo her han har tjent alle pengene sine. Vi skal gjøre alt vi kan for å flå Hagen, for det tåler han, fastslo Kolberg fremfor sin partikamerater."


Og i forlengelsen - oss vanlige folk flest. Vi kan flåes. Gosh! skulle ikke vært så egoistisk som jeg er!

s sa...

Ja det er nok mange sosialister stiller seg det spørsmålet, og særlig nå om dagen med dårlige meningsmålinger. For det er jo selvsagt ikke politikken det er noe galt med... ;)

Anonym sa...

Bensinavgiften er et fast beløp, så den øker ikke med bensinprisen. Mva er i prosnt riktignok, men er den samme på de fleste varer.

Når der er sagt, så er bensinavgiften urimelig høy. Omregnet i co2 betaler vi ca 1600 kr pr tonn, noe som er ca 16 ganger for mye.

Grunnen til dette er at myndighetene lar noen betale urimelig mye for co2, for at andre skal få slippe ut co2 helt gratis (industrien og bøndene).

I tillegg får industren og bøndene enorme subsidier.

Man blir nesten fristet til å stemme FrP...

s sa...

Takk for oppklaringen.

VamPus sa...

t!g: Nyttig oppklaring. Og ja, det er ikke vanskelig å se hvorfor så mange stemmer FrP..

Anonym sa...

For moro skyld har jeg regnet litt på dette. En vanlig bil slipper ut 2,42 kg co2 pr liter bensin. En kvotepris på 210 kr pr tonn (dagens spotpris) er det samme som 21 øre pr kg.

Riktig avgift vil da være 51 øre pr liter.