Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

tirsdag, juni 03, 2008

Go, Adresseavisa!


Adresseavisa trykket i dag denne tegningen, med en muslim med turban og en t-skjorte med "Jeg er Muhammed". Sjefredaktør Arne Blix mener det avisa nå har gjort er helt nødvendig.

- Det kan ikke være sånn at vi ikke kan si ifra at voldelige aksjoner mot fredelige ambassader er noe vi må reagere sterkt på, sier han til NRK.

Blix sier at det ikke er Muhammed selv, men at det forestiller en terrorist som gjør voldelige handlinger i profetens navn.

- Denne tegningen er selvsagt ikke et angrep verken på Muhammed eller Islam, men på de som utgir seg for å forsvare Muhammed, men som egentlig er mennesker med voldelige hensikter, sier han.

Men som en av kommentatorene skriver:

"Det eksisterer en utrolig feighet i avisenes redaksjoner. Først tør man ikke trykke tegninger av Muhammed, av frykt for følgene. Og når man først trykker en tegning, så sier man at "det er egentlig ikke en tegning av Muhammed", men av en mann som påstår han er Muhammed! Feighet kaller man slikt på godt norsk!"

8 kommentarer:

Anonym sa...

Det er mange som anklager mediene for å være feige, men hva har de som anklager mediene selv gjort?

Jeg kan ikke akkurat si at jeg har sett så mange karikaturer slått opp på husveggene til folk, eller i bilvinduene, eller på jakkeryggene, eller ...

Og hvordan ser Adressa for seg at denne tegningen skal kunne oppfattes som noen stillingstagen mot Taliban? De går jo inn i saken på Talibans premisser, og bidrar selv til den clash of civilizations som Taliban og Al-Qaeda ønsker.

s sa...

Det amerikanske State Dept. har nylig gitt en instruks om at islam-inspirerte terrorister ikke lenger skal benevnes "jihadister" fordi det er en æresbetegnelse i islam og fordi bruken av ordet underbygger deres "poeng" om at dette er en religiøs krig. Man kalte ikke naziene "ariske krigere" eller japanske soldater "samuraier" heller.

Tegningen i Adresseavisen går derimot ikke på AQs premisser, den angriper tvert i mot rettferdiggjøringen til terroristene om at de kjemper i Allahs navn og sier, nei, det gjør dere ikke. Veldig bra.

Anonym sa...

Autokratpuddler og rævdiltere kaller jeg de ynkelige skapningene.

Hvem er det egentlig PST skal få passe på?
Kanskje autokratenes puddler og rævdiltere også bør undersøkes litt nærmere ?

http://hablog.motime.com/post/565836/Hvem+er+det+egentlig+PST+skal+f%C3%A5+passe+p%C3%A5%3F


På vei mot nydemokratiet uten at de reaksjonære får ytre seg ?

«Nydemokrati» er et maoistisk begrep brukt om overgangen til sosialisme i såkalte «halv-føydale» land, altså utviklingsland.

http://frontlinjer.no.s8.subsys.net/?p=92

«Newspeak» (nytale), konseptet gikk ut på at i et effektivt propagandasystem ville løgnen være så altoverskyggende at mennesker ville bli tvunget til å akseptere den totale forvrengning av sannhet, krig betød fred, fred betød krig. "We have always been at war with Oceania/Eurasia" sier Big Brothers propaganda.

Anonym sa...

De røde islamofile autokratirævdiltere har alltid sagt at korsfarerne har kriget mot islam.

The Islamabad blast against the Danish Embassy building is a message from Al Qaeda and pro-Al Qaeda organisations in Pakistani territory that the global jihad against the so-called Crusaders and the Jewish people will continue from their rear headquarters in the FATA whoever might be in power in Islamabad.

Anonym sa...

M.k.m.f.d.c.: Er du er slags pressetalsmann for de(n) som sto bak bomben?

Anonym sa...

Anonym: Er du er slags pressetalsmann for de røde islamofile autokratirævdiltere som sto bak bomben?

Anonym sa...

Nu er jeg jo -desværre - dansker,
så jeg synes selvfølgelig at den er vildt morsom.
Men hvis I ikke mener det er et problem, så læs Brett's indlæg om Human Rights council


http://www.hurryupharry.org/2008/06/04/the-death-of-human-rights-discourse/

Der bliver ikke meget at grine ad

Anonym sa...

Græsvik skriver:
11.06.2008 - Forsøker norske redaktører å få meg drept?
Og han fortsetter å snakke om at han har blitt truet med juling i Peshawar.

Vel - jeg synes at vi skal gi Græsvik verbal juling når han kommer hjem - vis vi vil ha han her.