Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, mai 29, 2006

Bosnia - Meditasjon for fred

Bosniatur del 1
- Herrejesus. Er det noen her som har vært i kontakt med virkeligheten siden sommeren 1968?

Vi står på plenen foran FNs hovedkarter i Geneve og skuer over en mildt sagt broket forsamling. Dette er første møtested for fredsmarsjen som skal ta seg gjennom et krigsherjet Bosnia og inn til hovedstaden Sarajevo. Vi har havnet i hippiehelvete. Disse folka mediterer for fred og er overbevist om at de ikke vil bli skutt på ”fordi de er jo for fred”. Vi antar at det er motsetning til den sivile befolkningen vi daglig hører om at det blir begått forbrytelser mot. En i gruppen kunne tenke seg å skyte hippiene selv, resten av oss står med mildt hevede øyenbryn.

Turen nedover har gått relativt uproblematisk. Riktignok hvis man ser bort fra en drøy omkjøring rundt Singen (de tre foran slo hverandre i hendene og ropte teamwork da de fant avkjøringen, vi tre bak som hadde overhørt tre timer med krangling om hvor vi skulle ta av var ikke fullt så imponert). Dessuten oppdaget vi en litt lei eksoslekkasje da Bergensern knelte i asfalten og så ut som hun skulle kysse føttene til grensevakta på vei inn i Sveits da hun svimte av. Han så i grunn heller ikke spesielt imponert ut. Men vi er da i Geneve. Og mottar instruksjoner om neste møtested – nærmere bestemt Split i Kroatia. Det vil være siste gang vi ser dem.

Innen vi har kommet så langt har vi nesten blitt skutt etter av grensevakter da vi suste forbi grensesperringene til Frankrike uten å stoppe. En halsbrekkende tur gjennom Italia førte til at tilhengeren med innsamlet mat, klær og leker så vidt overlevde. I rundt 40 graders varme med dårlig ventilasjon begynner vi også å gå hverandre på nervene. Litt.

I Slovenia overnatter vi på en campingplass, hvor teltet for første og siste gang blir satt opp. Liberalister. Ja. Praktisk anlagt. Nei. Det hele ender med at en sover i teltet, en sover i bilen (fordi noen totalt uansvarlige (meg) hadde stukket av med nøkkelen), mens vi fire siste har blitt dratt med på fest sammen en gjeng slovenere på en bar et stykke unna. Vi returnerer til campingplassen rundt 07.00 om morgenen, pakker sammen teltet og drar.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Split er Kroatia, Vampus... Det blir artig å lese videre om reisen din.

Anonym sa...

"En i gruppen kunne tenke seg å skyte hippiene selv"

Kill a commie for mommy! Når vi liberalister kommer til makten blir det skuddpremie på hasjrøykere og annet sosialistavskum!

Fred, frihet og kapitalisme! Og død over hippiejævlene.

Anonym sa...

Jeg skjønner ikke... 'fredsmarsj'?? Skulle dere mane frem Amerikanske bombefly ved å marsjere? Hvordan fungerer det? Litt som en regndans?

VamPus sa...

Vet at Split er Kroatia - merker alt med Bosniatur slik at de som leser jevnlig kan følge historien..

Prinsesse Lea sa...

Det står da vitterlig "Split i Bosnia" i teksten også?

VamPus sa...

Lea; Ah. Damn. Endret - takk!

Anonym sa...

Stol på at Vampus vil gå inn for skuddpremie på de som røyker rekreasjonsurter :)

Anonym sa...

Noen som kan gå på vannet her? Eller gjøre vann til vin? Neppe. Det beste ville være å stille seg i veien for en tanks og håpe at føreren av den og en del av medsoldatene hans ville få dårlig samvittighet for elendigheten.

Hilsen tse tse fluen som lurer på om det er streik blant trykkerier eller noe sånt siden jeg har venta siden forrige fredag på Memo.

Ghost of Goldwater sa...

"En i gruppen kunne tenke seg å skyte hippiene selv"

Kan ikke huske hvem det var... *uskyldig*

Jeg husker imidlertid GODT hvem som måtte beskytte bil og baggasje mot ulveflokker og lokale bander mens resten av gjengen festet med den lokale åndseliten... Fyllesvin!

Anonym sa...

Dere "liberalister" er hyggelige folk dere...

Nissemann sa...

Liten saksopplysning: Split er Kroatia, men det er ikke mer en en halvtimes kjøring til grensen til Bosnia.

Tøff tur!

Anonym sa...

Best regards from NY! computer school security texas holdem pocketpc freeware Occassion automobiles citroen ip over t voice Partni computers Prescription for ionamin http://www.buying-valium-online.info/Dizacvalium.html Swain county high friday night football pictures Bmw m3 iridium bkr6eix Connecting computers through usb port Carson city pilates workout Wylietx apartments Computer mouse mfg