Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, mai 08, 2006

Død over Amerika

I ekstramateriellet til den storslagne, internasjonalle thrilleren "Team America" forklarer skaperne Trey Parker og Matt Stone hvorfor de foretrekker å bruke dukker;

TP: We hate actors!
MS: Yeah! We really do!
TP: Every goddam one of them!

Spesielt siden skuespillere fra Hollywood stort sett ser seg mer kompetent til å styre USA generelt og utenrikspolitikken spesielt. Her er Sean Penn sitert etter å ha overvært en fredagsbønn der de messet "Død over Amerika!"

- Jeg forstår hva det bunner i og hva intensjonen er, men jeg tror slagordet er uheldig.

Vel, VamPus er verken kjernefysiker... eller skuespiller..., og tenkte derfor å spørre dere om hva intensjonen av utsagnet "Død over Amerika" kan være? For VamPus initielle reaksjon om at det for eksempel kunne betydd..kremt.. død over Amerika er det jo tydeligvis ikke?

5 kommentarer:

Herodotus sa...

Om Karthago sa den store Cato: Forøvrig mener jeg Karthago bør ødelegges. Dette avsluttet han alle sine taler med, uansett om de handlet om eggprisene eller skipsfarten eller brød til plebeierne.

Til slutt ble Karthago ødelagt av romerne etter at de hadde messet reglen sin lenge nok. Kanskje imamene i Persia tror på den samme ordmagien ved å ha dette som fadervår hver fredag. Men vi kan slå dem ved å si "kill a Persian for God" hver søndag for det er flere kristne enn persere.

Herodot

Fotnote: Så gjelder det at dette ikke misforstås slik at vårherre slår ned perserkattene med en bannstråle.

Anonym sa...

Sean Penn får jo knallhard konkurranse fra George Clooney om dagen, det er klart han må kline til litt ekstra for å beholde tittelen som den mest selvtilfredse douchebagen i Hollywood. Se også opp for Angelina Jolie, the Destroyer of Men. ;)

Marvin sa...

"Men vi kan slå dem ved å si "kill a Persian for God" hver søndag for det er flere kristne enn persere."

Takk skal du ha.

Anonym sa...

Det er lett å harselere med amerikanske skuespillere som støtter Demokratene (eller Ralph Nader!), men virkelig artig blir det når man ser listen over de som støtter Republikanerne.

Det er stort sett (for meg) ukjente navn, med en og annen Britney Spears innimellom. Ikke akkurat folk som imponerer med sin innsikt i saker og ting når de dukker opp i talk shows ...

Hva kommer det av? Er det det samme som med journalistene her i Norge? (Røde hele bunten.)

Anonym sa...

Hollywood er ganske så "liberal" ja, som du da tydeligvis har sett en liste som dokumenterer. Hva mener du kvalifiserer en skuespiller til å ha "innsikt i saker og ting" utover skuespilleryrket og å bli sett med de "rette" personene og si de "rette" tingene om de "rette" temaene til "rett" tid?
Clooney fronter plutselig en Darfur-aksjon, noe som er vel og bra, men han nevner ikke Bush med ett eneste ord. Bush har forsøkt å få resten av verden til å bry seg i snart to år. Derimot slang han et tonn av dritt mot Bush ifm Irak, men sa ikke et ord om de hundretusenvis av Kurderene og Shiaene Saddam Hussein tok livet av.
Joda, Hollywood-skuespillere vet litt av hvert om hva som er "rett"!