Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, mai 22, 2006

Slimsoppbillen Bush

Merkelig nok så er musikalsk Bush-kritikk høyt oppe på listene i USA, noe som jo selvsagt er forenelig med artistenes holdning om at de lever i en politistat hvor ytringsfriheten står for fall.

Man kan jo kanskje lure på hva denne slimsoppbillen har gjort for å bli oppkalt etter George W. - Agathidium bushi. A. bushi's kollegaer, A. cheneyi og A. rumsfeldi, nektet å stille opp til fotografering. George W. til venstre...

35 kommentarer:

Anonym sa...

Hvis USA var en politi stat skulle ikke da disse forskerne vert fengslet?

Anonym sa...

Selv når presidenten har historisk lav oppslutning i USA så har han full støtte blant neo-liberalistene her i Norge.

Dere er så gjennomsiktige, hvorfor kan dere ikke bare innrømme at deres eneste egentlige kredo er "Might makes right"?

"Anti-amerikansk" er den nye "anti-semitisk". Enhver kritikk av Amerikansk politikk eller Amerikansk makt er motivert av irrasjonelt hat. USA! USA! USA!

Anonym sa...

Problemet er jo at alle de gode dyra er opptatt. Giraffer og Lemurer har allerede navn og det blir ikke oppdaget noen nye ofte nok.

Jeg synes at Bush bør bruke det at han er verdens mektigstemann til noe kult som å ta et dyr som allerede finnes å endre navn på det. Som løve eller noe. det hadde gjort seg det. Feline Bushi.

Satan heller de bruker jo ikke atomvåpnene sine til noe lengre, jeg synes de skal bruke de til å true til seg navnene på de bra dyra.

Anonym sa...

Men, ... ble det ikke oppdaget en ny type shimpanse (sjimpanse? well, chimp) relativt nylig?

Jo, så sannelig:
http://www.forskning.no/Artikler/2005/august/1123157095.83

Og så går'em bort og kaller'n Marungensis?

Well, he'll always be Bushensis to me ...

VamPus sa...

VrangPus: ikke sant? Men hva den andre sjimpansearten hadde gjort for å bli kalt schwweinfuthii - DET lurer jeg på.

Anonym sa...

Kanskje Sven O er faren? Jeg tror Sven O skrives schwwein på latin. ganske likt i hvert fall.

(platt nok?)

Nemo sa...

Det er jo ikke så merkelig at Bush disses endel. Han er jo relativt upopulær, selv blant sine egne etterhvert.

Tilbud og etterspørsel, vettu.

;o)

Milton Marx sa...

Det blir litt mye USA bashing hvis det virkelig er slik at folk flest tross alt synes at cubanerne, kineserne, burmeserne, nordkoreanerne, bin ladinistene, iranerne, pakistanerne, saudierne etc er verre enn USA.

Selvfølgelig kan enkelte mene at det som skjer på Guantanamo er fryktelig, men det skjer da vitterlig langt verre ting på resten av Cuba.

Verden vemmes av USAs dødsstraff, samtidig med at det går upåaktet hen at kineserne dreper mange ganger flere, uten reelle appellmuligheter, og etterpå selger organene.

Verden vemmes av Abu Graib, men glemmer liksom at det foregikk langt verre ting i de samme bygningene før USA kom - uten at det er noe argument for å behandle fanger verre enn nødvendig.

I stedet for å insistere med en dialog med Hamas, som er like fleksible som en murstein, burde venstresida heller tenke på å inngå en dialog med USA, som kanskje til og med kan være villig til å lytte.

;o)

Dette for å lufte litt frustrasjon over at et overgrep ikke er interessant, med mindre det er begått av USA.

Forestill dere at dere ser på venstresida utenfra; kan dere forstå det hvis undertegnede har problemer med å tro på at venstresida ser forskjellen på rett og galt?

Anonym sa...

milton marx: USA som verdens eneste supermakt og største demokrati har et større ansvar enn noen annen enkeltstat. Et land som er så utviklet, rikt og fritt burde vite bedre.

Milton Marx sa...

Siste anonym: USA er voksen, mens resten av verden er barn - minus Europa, som består av presenile gamlinger som enda ikke har oppdaget viagra. La oss kjøpe den logikken: USA burde vite bedre.

Hva gjør vi når drittungen på fem år vil ha atomvåpen?

Vi har jo aldri sett så mange radikale atomkrafttilhengere som etter at Iran ville ha leketøyet sitt. IRAN må få atomkraft - samtidig med at det er uansvarlig og galt hvis Norge får det.

Venstrefløya må begynne å tenke selv. Det holder kort og godt ikke at dere sitter på gjerde for å se hva USA sier og gjør - før dere erklærer dere diametralt uenige.

Anonym sa...

milton, hvis du er litt ærlig med deg selv så vet du at hele iran og atomvåpenvinkelen er en rød sild.

det eneste som betyr noe er at USA skal angripe Iran militært for å installere/fasilitere et USA-vennlig styre.

enhver som har fulgt med på det såkalte 'diplomatiet' i den saken vet at en diplomatisk løsning aldri har vært ønskelig fra USAs side. 'regimeskifte' er stikkordet.

selv hardbarka amerikanske militarister er såpass ærlige at de innrømmer det. "iran kommer til å drepe oss alle med atomvåpnene sine" er en historie for de som ikke gidder å lese mer enn overskriftene i VG.

Milton Marx sa...

Sjumelum: Hvem er det som innrømmer at irans atomprogram kun er en unnskyldning?

Undertegnedes poeng er at venstresida er så opptatt med å skyte oss i foten, at den ikke skjenker en tanke hva som skjer når vi ikke greier å stå lenger.

USA har historisk vært en svært god alliert å ha - samtidig med at USA alltid har oppført seg langt bedre enn de guttene venstresida har heiet på.

Det blir bare så sykt når dere vil ha forsoning med verdens verste krefter, mens dere vil ha et oppgjør med USA.

Elise sa...

Ja, klart det skjer verre ting andre steder i verden enn det som skjer i USA. USA er fremdeles (for veldig mange) et flott land å leve i. Enn så lenge.

Personlig er jeg alikevel veldig veldig bekymret for retningen USAs utenriks- og innenrikspolitikk har tatt under Bush administrasjonen. Bekymret og nokså flau. Og det opptar meg ganske mye mer enn at Cuba fremdeles lider under sosialisme.

Anonym sa...

USA er ingen politistat. Men Bush står for en politikk som er forj*** på rettssikkerhet, internasjonalt samarbeid, sosiale spørsmål og miljø.
Nå har han av og til gjort noen bra ting, det skal jo nevnes, som f.eks støtte til demokratibevegelser i Ukraina, Georgia og Hviterussland. Men alt i alt står han for en politikk som er laaaangt fra meg. Men det er vel ikke annet å forvente av en president med hans politiske ståsted. Konservatisme er tross alt gårsdagens løsninger på morgendagens problemer.

Anonym sa...

eh?

Anonym sa...

En humoreske om akkurat disse navnevalgene finnes på:
http://pharyngula.org/index/weblog/comments/agathidium_bushi_agathidium_cheneyi_and_agathidium_rumsfeldi/

For øvrig: et formelt biologisk navn består av to deler, et slektsnavn og et artsnavn. Særlig første delen av navnet er det strenge regler for. For at det skal bli godkjent må det helst beskrive arten på en god måte. Andre delen av navnet: "artsepitetet" kan supplere denne beskrivelsen, eller det kan være en heder til noen (ofte fremtredende forskere som har arbeidet med slekten). En kan imidlertid også få godkjent heder til andre,- som i dette tilfellet Bush, Cheyney og Rumsfeld.

Jeg gløste så vidt på originalmanus, og så at det også var en art som heter: A. vaderi... Og jada, den er oppkalt etter Darth Vader.
Mindre far-fetched enn en skulle tro. Denne arten har et bredt. glinsende hode, ikke helt ulikt D.V.

Anonym sa...

"Talin said...
Hvis USA var en politi stat skulle ikke da disse forskerne vert fengslet?"

Talin har visst ikke lest min suksessfulle bok, Fyrsten...

*sukk*

Verden vil fortsatt bedras...

Anonym sa...

Beklager, her er en fungerende URL

http://pharyngula.org/index/weblog/comments/agathidium_bushi_agathidium_cheneyi_and_agathidium_rumsfeldi/

Anonym sa...

Ikke lett dette her.
Ser ut som editoren trunkerer URL'en

http://pharyngula.org/index/
weblog/comments/agathidium_bushi_
agathidium_cheneyi_and_
agathidium_rumsfeldi/

Anonym sa...

"Mørkalven said...
USA er ingen politistat."

Neida. Men NSA overvåker alle telefonsamtaler innenriks i USA, alle utadgående, og mange av de som skjer over resten av verden. Videre overvåker de sms'er, GPS'er, telefaxer, telex'er, emailer, msn og internettsurfing. På toppen av det hele er de selvoppnevnt verdenspoliti (riktignok med betydelig motstand blant sine egne borgere, i alle fall når det koster menneskeliv), og de blåser av verdenssamfunnets styringsorgan, FN. Vi er de egentlige sjefene, og vi vet best!, sier Bush sin neo-con administrasjon, mens de slår seg på brystkassen og peker nese til de nedstøvete FN-byråkratene...

Nissemann sa...

Neste gang Bush er i England, kan han si: "I am a beetle!"

Anonym sa...

Den nye apearten er forøvrig omtalt her:

http://knutstianolsen.weblogg.no/160506074008_norvegicus_bergensis.html#comment

Anonym sa...

eller her da

:http://knutstianolsen.weblogg.
no/160506074008_norvegicus
_bergensis.html#comment

;O)

geirronimo sa...

Milton Marx: helt og fullstendig enig. Jeg er lei av at den venstre-kontrollerte pressen i Norge feilinformerer det norske folk. Ikke direkte lyver, men de utelater hendelser som ville snudd oppinionen mot sosialisme - til evig tid...

Det er innlysende at USA , og dets gjøren og laden er langt mindre voldsom enn foreks. Kina - som avretter folk med nakkeskudd, offentlig, uten skikkelig rettsak.....

Cuba som plasserer homoseksuelle, (de som ikke blir skutt der og da), i konsentrasjonsleire....

Nord-Korea som til tider har kanibalisme som overlevelsesmulighet.....

etc. etc. etc. etc. Listen er desverre så lang at det er for drøyt å ta!

Anonym sa...

Machiavelli: Som du kanskje så av innlegget mitt er jeg ingen Bush-fan, heller det motsatte. Men jeg er ærlig talt litt smålei av at man kan klistre en hvilken som helst negativ merkelapp på USA så som at det er en politistat og komme unna med det. USA er ikke en politistat når flere hundre tusen kan demonstrere ustraffet mot presidentens politikk, slik latin-amerikanske innvandrere gjorde nylig, og slik man tidligere har hatt store masseprotester mot Irak-krigen uten at noen har blitt fengslet for det. Så ille en passiv logging av alle telefonsamtaler enn er så er det faktisk et langt stykke til diktaturet slik man kan finne det i Nord-Korea, Kina, Iran, Hviterussland eller på Cuba. Går det ikke an å kritisere USA og amerikansk politikk uten å ty til slike enorme overdrivelser?

Anonym sa...

machiavelli
"og de blåser av verdenssamfunnets styringsorgan, FN".

Akkurat der synes jeg USA burde gått enda lenger og meldt seg ut.

Ayn Rand utrykker argumentasjonen for dette fortreffende (lenger nede i bloggen under menneskerettigheter.) "I do not believe that an individual should cooperate with criminals, and, for all the same reasons, I do not believe that free countries should cooperate with dictatorships."

FN burde kun vært åpent for nasjoner med lederskap som velges i jevnlige frie valg. Ledere som har kommet til makten på andre måter er banditter og burde ikke gis kredibilitet med medlemskap i en organisasjon som FN. Det er utenkelig at FN vil vedta å eksludere kjeltringene (omtrent halvparten er jo kjeltringer selv). De frie nasjoner burde derfor melde seg ut og danne sin egen eksklusive organisasjon.

Ragnar D

Anonym sa...

"Går det ikke an å kritisere USA og amerikansk politikk uten å ty til slike enorme overdrivelser?"

Mørkalven, jeg leste hele ditt innlegg. Men i ditt svar til meg, overser du flere av de viktigste momentene mine.

USA ER en politistat. Som beskrevet i boken "Fyrsten", så vil den snedige fyrste, dvs. den som vinner i lengden, behage sitt folk på enkelte områder. Det er eneste måten å beholde nok støtte i folket til å kunne fortsette å regjere med hard hånd utad, og til dels innad. Men merk at USA aller mest er politistat utad.

Er det noen som er tendensiøse, så er det neokonservative, Bush-elskende blåbloggere, som på død og liv må sammenligne med verdens verste diktaturer (og uten unntak velger de seg sosialistiske eksempler av arten) for å forklare at USA IKKE er det mest ille regimet. Ok, point taken, men de fleste av oss hadde vel strengt tatt ventet av de som henter sin legitimitet som verdenspoliti utifra parolen om at de er "the leader of the free world", at de faktisk lever opp til mottoet sitt. Dess høyere man priser seg selv, dess mer scrutiny må man tåle. Er det for mye forlangt?

Og angående USA som politistat internt: Se hva Michael Bloomfield har gjennomført av bøter i NYC etter han ble borgermester. Du vil bli sjokkert over hva man som intetanende borger eller turist kan bøtelegges for der i byen. Det er nesten Singapore-tilstander snart. Og folket underholdes og morer seg med usladdede opptak av politi som ryner seg ut på samfunnets mest resurssvake borgere. Sammen med Monster Truck-crushing o.l., er det de aller største seermagneter. Virkelig en sivilisasjonens høyborg vi snakker om her... Markedets lov gjelder nær sagt totalt, bortsett fra innen lov og orden, nasjonalt så vel som internasjonalt, hvor ordensmakten og myndigheter har bra vide fullmakter. (Herunder dødsstraffen, en sanksjonsform svært få av de land USA liker å sammenligne seg med støtter eller selv har lovhjemler for).

Ellers vrøvler Ragnar D fælt, her som i andre (mørke)blåblogger.

Anonym sa...

Haha... (mørke)blå blogger? Brunblogger mener du. Friheten disse folkene forespråker er friheten til å holde slaver.

Og nei vampuss, selv om menneskene som har laget skoene dine slaver i andre land er de fortsatt slaver.

Anonym sa...

Machiavelli
"Ellers vrøvler Ragnar D fælt, her som i andre (mørke)blåblogger"

Det var det eneste argumentet du kom på?

Anonym sa...

Her har jeg funnet en grunn for alle venstre orienterte til å hate USA litt mindre:

"Jones Act-reglementet. Jones Act regulerer forholdene rundt skip som skal seile i amerikansk innenriksfart. Disse skipene skal være bygget på amerikansk kjøl i USA og eies og drives av amerikanske selskaper."
se http://www.imarkedet.no/php/art.php?id=304294

Dette høres ut skikkelig venstre orientert politikk som kunne kommet rett fra Djupedal, Lundteigen, Valla m.fl.? Ser dere det finnes noe bra i USA også!

Ragnar D

Anonym sa...

Til siste anonymous (innlegg nr. 29, i alle fall):

Neida, kunne selvsagt skrevet nesten et helt bokverk med motargumenter til Ragnar D. Det gjelder nesten hver gang han skriver noe, fordi han misforstår hele verden og historien så til de grader fundamentalt. Det er som å måtte ta en hel barneoppdragelse (de siste 8 år av de første 20 i det minste) i *ett* kommentarinnlegg.

Slik voksenopplæring får han værsågod betale for, om han skulle være interessert. Fra meg får han det i alle fall ikke gratis.

(Ovenstående arroganse utspringer av måneders observering av Ragnar D idiosynkratiske kommentarinnlegg i diverse norske blogger - hovedsakelig i såkalte "blåblogger").

M

Anonym sa...

Machiavelli,
Ragnar D kom med ett resonnemnt bestående av 2 deler som ble satt sammen til en konklusjon.
-Ledere som ikke er valgt er kjeltringer.
-Man bør ikke samarbeide med kjeltringer.


Glem HVEM som kom med påstandene.

Forsøk å i steden å konsentrere deg om SELVE påstandene og VIRKELIGHETEN de beskriver. Er er ikke diktatorer kjeltringer? Bør man samarbeide med kjeltringer? Eller hva er feil i påstandene?

Du ønsker betaling for å lære opp Ragnar? Du demonstrer tvert i mot selv at du trenger ett kurs i epistomologi, kunsten å tenke.

Ragnar D

Anonym sa...

Machiavelli:
"Og angående USA som politistat internt: Se hva Michael Bloomfield har gjennomført av bøter i NYC etter han ble borgermester."
Han heter Bloomberg.
Forøvrig er vel ikke strenge, og tildels teite bøter i politivedtektene i en storby noe som brukes i definisjonen på politistater?
Poenget mitt er at Machiavelli med flere demoniserer USA på en måte som faktisk sperrer for en kritikk som er både nødvendig og viktig, og gir ukritiske Bush-venner både i USA og ellers i verden gratispoenger som de ikke fortjener.

Anonym sa...

"Du ønsker betaling for å lære opp Ragnar? Du demonstrer tvert i mot selv at du trenger ett kurs i epistomologi, kunsten å tenke."

Epistemologi, tenker jeg, etter det greske ordet "episteme". Ellers så har jeg også tidligere hørt om elever som mener læreren er helt bak mål, og at det var de som burde gi ham karakterer og ikke omvendt.. Sunn selvtillit hos 13-åringer, men hvor gammel var du, sa du?

Ps. Jeg var ikke klar over at du hadde reelle argumenter i teksten din. Du gjemmer slike ting altfor godt inniblant alle dine illusjoner :)

Anonym sa...

"Han heter Bloomberg."

Helt riktig, Mørkalven. Nok et bevis på at alt over 5 minutter foran bloggskjermen gir meg transient hjerneskade. Jeg som til og med har jobbet i et selskap som brukte Bloomberg sine real-time ticker machines..

Ellers føler jeg meg urettferdig plassert blant folk som demoniserer USA og derved hindrer høyst nødvendig kritikk. Jeg trodde det var nettopp sistnevnte jeg bedrev. Demoniseringen overlater jeg til dem som sammenligner Bush med Hitler, og det som verre er...