Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

fredag, mai 12, 2006

Bra, Erna!

- Mange har spurt om hvilken vei Høyre skal gå i forkant av landsmøtet, sa hun. Skal vi gå til høyre eller til venstre. Og jeg har tenkt at de må ha forferdelig dårlig retningssans. Høyre skal gå fremover!

Og salen brakte løs. Dette var etter en nesten time lang tale hvor hun stødig tok for seg hvordan Høyre må bli flinkere til å omsette resultater til støtte blant velgerne. Kunnskapsskolen, en ny sjanse for de 800 000 som står utenfor arbeidslivet, et nyskapende næringsliv, et offentlig finansiert velferdstilbud og et mangfoldig, tolerant og inkluderende samfunn. En politikk som er fokusert på muligheter - både for enkeltmennesker, bedrifter og Norge som land.

VamPus satt i salen og holdt på å rive i stykker medlemskortet da den første saken partilederen tok frem var mer til veibygging. Illsinte notater for å kunne blogge talen nedenom og hjem ble skrevet i rasende fart. Men etterhvert som talen skred frem ble VamPus ikke bare beroliget, men rent ut imponert. Dette var en viktig tale for Erna Solberg og Høyre. Man kan lett tenke seg hvor mye hun må ha gruet seg til dette. For en måned siden gikk VamPus på talerstolen med krass kritikk av Ernas innlegg til Oslo Høyre. I dag hadde hun ingen problemer med å reise seg stolt og applaudere partilederen.

Bra, Erna!

Oppdatert: Men Lille Blå var selvsagt mye bedre. Uten tvil den beste ungdomslederen i Norge, men sannsynligvis også et av de lyseste hodene i Høyre. Her er det håp!

21 kommentarer:

Blåblogg sa...

Jepp, helt enig. Selv en kronisk pessimist som meg gjenvant troen litt i dag

Anonym sa...

Det ble jo sagt på tv-en at Erna måtte "pumpe" litt jern for å bli Jern-Erna igjen. Altså bli mer tydelig på enkelte steder og vise muskler der hvor hun før bare var vag og nesten unsynlig. Nå håper vi at Erna skal faktisk komme mer på lerretet og fortelle andre hvor skapet skal stå og ikke bare gjemme seg bort.

Mvh tse tse fluen som ikke håper Erna Solberg og Høyre blir helt "bolete", hehe.

Anonym sa...

Børge Brende var forferdelig som miljøvernminister, og den nye tomtefesteloven er et ran og en krenkelse av den private eiendomsretten. Uten at slike katastrofer ryddes opp i får Høyre aldri mer min stemme.
Theo

Anonym sa...

Theo sa det !

Brende holdt en gang en tale som var så gripende at det var til å gråte av, selv for slike som meg. Problemet med Brendes tale var at det var fri fantasi som ikke matchet hans handlinger.

Odd sa...

Får si som Timbuktu: "Det lõser seg, det gjõr det alltid".

Bra tale av både Erna og Torbjørn, faktisk er "Høyre skal gå fremover" det beste svaret på "Høyres vei videre" jeg har hørt siden vi begynte å lete etter svaret.

k sa...

Talen ligger på:

http://www.hoyre.no/Saker/Artikkel/2006/1147436571.33

Her var det mange klisjeer å nesten spy av, men det er vel ganske tverrpolitisk når det gjelder landsmøtetaler :-)

Hovedutfordringen til Høire er å klare å fremstå som et klart alternativ til Ap og FrP, uten å bli stemplet som kalkulatorpartiet som vil rasere velferdsstaten. Men hvordan? Høyre nå minner meg om demokratene i USA: De ser at hoveddelen av velgerne ligger til høyre for (amerikansk) sentrum, mens de selv er til venstre - dermed prøver de å legge seg mer til høyre, bli litt mer republikanske, men ikke så republikanske som republikanerne. Det går dårlig, siden de da ikke først og fremst er for noe eget men mot republikanerne. På samme måte må Høyre meile ut en egen politikk, istedet for å være litt mindre sosialdemokratiske enn sosialdemokratene.

Jernas eksempler med skolen, forsøk med arbeid for trygd og å gjøre det lettere å eie aksjer i egen bedrift er bra - men likevel:

Det Høyre trenger er en klart kommunisert strategi for å gjenreise den tredje sektor. Skattefradrag for frivillige organisasjoner er en begynnelse, men ellers venter jeg i spenning på at retorikken fylles med innhold.

Anonym sa...

Man vinner ikke stemmer på landsmøtetaler. Høyre vil heller ikke vinne stemmer på å fremstå som mer sosialdemokratisk. Slik det er nå, spiller det visst ingen rolle hvem av partiene som sitter med regjeringsmakt, man merker jo ingen forskjell. Stem hva du vil, kursen er den samme. Det er bare et parti som skiller seg ut. Gjett hvem.

Morten sa...

Etter hva jeg har hørt av talen så skulle jeg tro at Erna ble for myk i kantene for de blodliberale? Med uttalelser som "Det skal ikke være noe tvil om at Høyre er for et godt offentlig finansiert helsevesen" så skulle jeg snarere tro at du ble skuffa?

Milton Marx sa...

Dette - at nå har Høyre endelig funnet seg selv - har vi da hørt før, har vi ikke?

Milton tror ikke at en kortvarig overflatisk enighet kan dekke over stridsspørsmålet: Like eller ikke like FRP.

Men kanskje skulle man legge litt avstand til tingene, spise stemmer fra AP, V og KrF - og så alliere seg med FrP når den tid kommer?

Morten sa...

Men dette landsmøtet viser jo to ting som jeg, og veldig mange andre, har sagt lenge:

1. Høyre åpner for samarbeid med FrP. Det er bare et tidsspørsmål før man får et like forpliktende samarbeid som de rød/grønne inngikk. KrF og Venstre kommer til å lumpe inn i dette samarbeidet sakte, men sikkert.

2. Unge Høyre taper, trolig, kampen om Høyres sjel. Linja blir lagt om til et snillere og mykere Høyre hvor mennesker skal være i fokus. Det blir ikke mer fokus på privatisering, konkurranseutsetting og skattelette i retorikken. Derimot blir det mer fokus på Høyres velferdsløsninger, frivillighet og "myke ting".

Personlig synes jeg det er synd at liberalistene taper kampen om Høyre. Jeg hadde gledet meg til å se Høyre enda nærmere sperregrensa...

Milton Marx sa...

Drægni: frykter du ensomheten?

Anonym sa...

Jeg ble flau på Ernas vegne når hun sa "vi skal gå fremover". Himmel og hav, så forbannet innlysende! Selv om det er ironisk at det eneste partiet på skalaen som er konservativt også har gitt seg hen til folkelig reform-hvis-bare-så-retorikk.

Ikke bare fordi det ikke er noen som ville si at "å - se her skille vi oss fra Høyre, for vi vil gå bakover", men å si at vi ikke skal gå til høyre eller venstre men fremover, er jo å falle inn i rekkene bak FRP og virkelig krype til presten.

Jeg tror Erna tenker "oi", når hun ser FRP's suksess, og forsøker å tjene seg stemmerik på å kopiere deres metoder, som selvsagt ikke vil fungere fordi dette er kjennetegnet til FRP som de har perfeksjonert gjennom 20 år. Høyre blir nå for FRP hva Panamasonic er for Panasonic.

VamPus sa...

Drægni; jada, kaldhjertede liberalister som meg liker ikke rene offentlige løsninger. Men mennesker har alltid vært i sentrum i Høyre - vi har bare kalt det enkeltindivider :-)

Anonym sa...

Det er faktisk on god del liberalister som er for et offentlig finansiert helsevesen, men som er meget skeptisk til offentlig sektors even som produsent av helsetjenester. Tilsvarende gjelder mange andre sektorer, der man vil åpne for privat konkurrerende produksjon, men offentlig hel- eller del-finansiering.

geirronimo sa...

Enig med Seilern - mye kan godt finansieres via offentlige budsjetter - som en del av infrastruktur - intet galt med det.

Anonym sa...

Drægni, en ting er du ikke og det er liberal. Hvorfor denne forkjærligheten for akkurat denne biten av Høyre?

Kosialist sa...

Dette er fint og alt det der, men vil Høyre fortsette med sin rasering av individets rettigheter og markedsødeleggende lovforslag?

Hvis dette er veien Høyre vil fortsette å gå, så vil jeg fortsette å spre dette budskapet til de jeg kjenner som er opptatt av et fritt marked og individets rettigheter.

Anonym sa...

Seilern,
"Det er faktisk on god del liberalister som er for et offentlig finansiert helsevesen, men som er meget skeptisk til offentlig sektors even som produsent av helsetjenester".

Hva din definisjon av en liberalist da. Jeg trodde en liberalist var en tilhenger av "laissez faire". Statens oppgaver kun er å sikre innbyggernes politiske rettigheter.
Staten skal overhodet ikke blande seg inn i økonomien.

Jeg synes setningen din blir riktig kun dersom man bytter ut ordet "liberalister" med "sosialdemokrater".

mvh
Ragnar D

Anonym sa...

Morten
"Personlig synes jeg det er synd at liberalistene taper kampen om Høyre. Jeg hadde gledet meg til å se Høyre enda nærmere sperregrensa... "

Høyre hadde kanskje ikke fått så mye større oppslutning om det ble "mer" liberalistisk (enten så er man en liberalist eller så er man det ikke eller?). Men kanskje partiet kunne fått respekt?

Jeg klarer bare av og til å gjette meg til høyres standpunkter i politiske saker. Skulle noen spørre meg hvilket dyr jeg forbandt med høyre måtte det være en manet.

Kanskje mange tross alt og på sikt foretrekker en liberalistisk "løve"?

Ragnar D

k sa...

Apropos: Dachsnytt Atten sist fredag ble en surrealistisk foreteelse: Kristin "Del Godene" Halvorsen belærer Jan Tore Sanner om burdsjettdisiplin, press i økonomien og oljefondet...for nå er JTS i opposisjon og er for å bruke masse penger på veier....

Anonym sa...

I have been looking for sites like this for a long time. Thank you! http://www.partsjeep.info roulette online http://www.affiliate-program-9.info Peeing and spy cameras Credit cards card applications pay per click How to make chipendale furniture Portal site management courses neil norton pontiac Bacarat rims and wheels auto insurance quote camcorder mini dv Effexor xr 2b weight gain Brilliance of the seas cruises Levitra comparison Jon box colours wheelchairs Home depot investor relations