Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

tirsdag, mai 16, 2006

Dialog om da Vinci-koden

Nå som muslimer har hengt seg på blasfemikritikken av da Vinci-koden, så kan vel norske sosialister samle troppene for å gå i dialog allerede nå. Voldelige protester er varslet i India. Regner med at filmen blir stoppet på norske kinoer i respekt for den islamske profeten Jesus.

"If the government doesn't do anything, we will try our own ways of stopping the film from being shown," he said. "We are prepared for violent protests in India if needed."

Forresten - husker du hvordan nordmenn reagerte med hat og sinne da norske flagg og ambassader ble brent? Hvordan vi angrep muslimer på gaten og websider flommet over av rasistiske og antiislamsk propaganda? Ikke? Merkelig. Se mer hos hablog.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Men hva er greia med Færøyene? Det er tydeligvis mye vi ikke vet om våre naboer.

Nemo sa...

Dette må jo være som gudesendt for Dan Brown!!! Mer PR!!!

Sant å si lurer jeg på om rettsaken omkring Holy Blood, Holy Grail var iscenesatt for å også skape mer PR, også for Baigent et Co.

Eller så er det vel bare Prieure de Sion som trekker i trådene som vanlig.

LOL!

Seriøst. Ved å støtte opp om kritikken mot "Koden" oppnår muslimene det målet at de rettferdigjør sin egen kamp mot ytringsfriheten.

Den tok vi vel alle?

Nemo sa...

Ja, forresten...glemte en ting. Håper vi kan stole på at Joseph Dias, general sekretær for det Katolske Sekulære Forum, opprettholder fasten sin til filmen blir forbudt.

Hadde alle hans meningsfeller gjort det samme, hadde verden kanskje blitt en smule bedre...

Anonym sa...

- synes at det er spennende at det kommer en film om kristendommen på kino snart, selv om enkelte elementer i filmen kan virke litt tvilsomme.

For dem som ønsker et litt mer nyansert blikk på oldkirken, middelalderen og de andre opplysningene fra Da- Vinci koden kan jeg anbefale www.DaVincikoden.info. Mange av artiklene der er skrevet av Oskar Skarsaune og Bjørn Are Davidsen. De har gitt ut flere artikler/bøker om ting som blir tatt opp i Da- Vinci koden.

Skarsaune er dessuten en internasjonalt annerkjent teologisk forsker, som har skrevet bøker som har blitt oversatt til flere språk.

Anonym sa...

Hmm.. Kan de ikke bare la en film være en film.. Jeg gleder meg til da Vinci-koden.. Ikke som om jeg sultestreiket selv om de viste Spice World på kino.. Jeg kunne kanskje hatt en helsemessig gevinst av å gjøre det, men jeg gjorde det ikke.. Så det så..! ;-)

GenTerrorist sa...

Det er underlig å se hvordan sosialister alltid skal beskytte muslimer, og aldri kristne. Hva er det med den muslimske tro som passer så godt med sosialismen, mon tro?

"The Da Vinci Code" er strengt tatt en underholdnings-bok og -film med noen få fakta mikset inn her og der. Å ta alt som skrives der bokstavelig, er ikke så lurt. Men mange over-kristne er vel gode på akkurat det: Å ta alt som er skrevet, altfor seriøst.

Færøyene har vel fortsatt forbudt "Life of Brian", såvidt jeg vet. Det jeg ikke forstår, er hvordan de kan misforstå navnet "Brian" med "Jesus". Filmen gjør vel strengt tatt narr av tidsepoken og all hypen rundt religiøse overbevisninger, og ikke Jesus selv. Jesus er vel den eneste i filmen som faktisk blir karakterisert som alvorlig og seriøs i de få sekundene han er med.

Anonym sa...

Jeg har sett The life of Brian. - god film! Jeg lo en del da jeg så den.

VamPus sa...

Daniel; enig med du - it's fucking fiction! Men noe skal man vel hisse seg opp over her i livet.