Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, mai 08, 2006

Ubehagelige sannheter

Det er jo en vedtatt sannhet at offentlige sykehus er bedre enn private. Eller var det snillere? Uansett. Det er betryggende å vite at Norsk Sykepleierforbund mener at grunnen til at politikere ikke vil gi helsepersonell lov til å varsle feil eller nestenulykker er at "en slik ordning fordi den vil avdekke ubehagelige sannheter om pasientenes sikkerhet."

Det er fortsatt bare de rike som har råd til å kjøpe alternative tjenester hjemme eller i utlandet. Vi andre har ikke råd til å både betale skatten vår for offentlige tjenester, og kjøpe annen behandling i tillegg. Selv om vi egentlig tjener nok. Det er visstnok dette som kalles "rettferdig".

12 kommentarer:

Anonym sa...

Fra Erling Eides "Rettsøkonomi for offentlig rett" 4. utg. kap. 5.4:
'Siden mange helsetjenester er gratis eller meget rimelige, blir etterspørselen høy og det blir ikke mulig å dekke den innenfor akseptable budsjettrammer. Det oppstår køer. Det er derfor en illusjon å tro at man kan avskaffe alle køer og ventelister i helsevesenet sålenge tjenestene er gratis og kvaliteten er høy.'
Jeg skjønner ikke, her har politikerene en gylden anledning til å få vekk køene uten å bruke en krone ekstra, hvorfor ikke benytte seg av den?

Milton Marx sa...

"Vi andre har ikke råd til å både betale skatten vår for offentlige tjenester, og kjøpe annen behandling i tillegg."

Så en undersøkelse for noen år siden over legers henvisniger til psykiatrien, sammenlignet med den behandlingen som etterfølgende ble gitt.

Ofte henviste legene til psykolog, mens pasienten til tross for dette ble sendt rett til klinisk sosionom etc.

Først betaler du for behandling, så setter du av tid for å bli feilbehandlet, før du deretter forlater systemet uten å ha fått den behandlingen som legen din foreskrev - og uten at du har råd til å kjøpe den andre steder heller.

Milton bor i Panama, og opplevde følgende på landet nasjonaldag, hvor mye er stengt og alle feirer:

Konens keisersnittsår begynner å verke. (Årsaken var et innvendig sting hvor tråden ikke hadde gått i oppløsning, men i stedet var begynt å bli støtt ut. Sånt skjer. Der og da var det imidlertid skremmende, og Milton var ærlig talt redd for at det hadde gått betennelse i såret).

Løsningen var enkel: Det var bare å ringe til den gynekologen som utførte keisersnittet og kjenner pasienten - selv om mannen trolig også feiret nasjonaldag (man har da mobilnummeret til alle ens leger, ikke sant?). Vi fikk beskjed om hvilke medikamenter som skulle kjøpes, dro på apoteket, og feiret nasjonaldag - så kunne vi heller komme til en kontroll et par dager senere når feiringa var over.

Noen som tror at slikt går i Norge på 17. mai?

geirronimo sa...

Eide, hm, er jo en sosialist. Køer er noe Norge har, svært få andre land har dette.

Norge er et land som har vært styrt, og styres av AP. Omtrent samtlige ledende stillinger er besatt av folk med partiboken iorden. Da er det jo viktig at man skal kontrollere informasjon slik at alt fra "høyre"-siden er "bestemor på anbud", mens alt fra "venstre"-siden er helt topp. Martin Kolberg er ute å tramper i koryfftakt igjen:

http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=115793.

Gleder meg til å se "raseringen" som skal "bevises".......Overgår neppe den rasering vi har hatt av gryndere i dette landet.

Anonym sa...

Hehe festlig, Kolberg har lest FrPs partiprogram. Jeg tenker de skjelver i buksene nå. Strategien med å "ta" FrP funket jo dødsbra før valget... For FrP, altså.
Ang Eide... Tenkte bare at dersom kvaliteten var lav og ikke høy ville køene forsvinne uten at det kostet noe. Ingen som skjønner vitsene mine her. ;)

geirronimo sa...

Heh, skjønte den jeg, bare et viktig poeng at Norge har køer, og er stort sett det eneste landet med slikt..

Elles ønsker jeg Kolberg pokkerivold i norske medier, er lei hans måte å argumentere på.

Har dessuten flere kjente som har død pga. feilbehandling - er som sagt LITE tilfreds med hvordan ting fungerer her i Norge..

Anonym sa...

Nå vet jeg ikke hva slags lønninger dere håver inn, men jeg med mine 330k i året hadde ikke hatt råd til å dekke et eventuelt sykehusopphold selv, ikke engang om jeg betalte kr 0 i skatt.

Anonym sa...

Øhh. Det Norsk sykepleierforbund sa var at vi trenger en ordning for på rapportere feil og mangler anonymt, samt ta et oppgjør med en kultur som ofte slår hardt ned på de som sier fra om feil og tabber. Uavhengig av hva man mener om privat/offentlig helsevesn er kanskje ikke det noen dårlig ide????

VamPus sa...

2ri - du har ikke råd til at huset ditt brenner ned heller. Det er derfor du har forsikring. Håper jeg.
Anonym; selvsagt. Men hva med å gi oss alternativer?

Anonym sa...

Vampus - joda, så da måtte jeg betale sykeforsikring. Hvis vi skal ha forsikring for alle områder som nå er offentlige ender vi opp med sykeforsikring, arbeidsledighetsforsikring, pensjonsforsikring, politiforsikring, prising av samtlige veier etc etc, og i sum tror jeg det ville blitt dyrere enn hva jeg nå betaler i skatt. I tillegg kommer kampen med forsikringsselskapene når uhellet er ute, og man gjerne må spytte i en rettsak også.

geirronimo sa...

2ri sier
"Hvis vi skal ha forsikring for alle områder som nå er offentlige ender vi opp med sykeforsikring, arbeidsledighetsforsikring, pensjonsforsikring, politiforsikring, prising av samtlige veier etc etc, og i sum tror jeg det ville blitt dyrere enn hva jeg nå betaler i skatt. I tillegg kommer kampen med forsikringsselskapene når uhellet er ute, og man gjerne må spytte i en rettsak også. "

Idag risikerer du faktisk å krepere i helsekø - bedre og billigere ??? Det er mange eksempler på folk som har tatt regningen selv, og blitt friske i bla. USA og Tyskland for "uhelbredelig" kreft..

Anonym sa...

Excellent, love it! Reduced fax Lasik dr. faust Free plans built-in bookcases Bed in uk water pregnant twin nude Hardcore twat picks Cetirizine hci zyrtec bed warehouse water Life force international food nutritional supplements saab sf340 airplane California costom car covers http://www.sofas-4.info/fix-waterbed-leak.html

Anonym sa...

Excellent, love it! Serotonergic lithium celexa weight b losing weight The john hancock sports & fitness expo 2007 ephedrine efedra doctor approved weight loss fat burner Monarch hockey puck lose body fat exercise Domains houston Need lose weight Facial skin problems shampoo eczema 5x8 light blue area rugs