Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

torsdag, mai 25, 2006

Fogh skyld i Muhammed-krise

Akademia har talt; det var ikke mangel på ytringsfrihet og demokrati i Midt-Østen eller at danske imamer reiste rundt og hisset opp islamister med falske tegninger som forsårsaket Muhammed-krisen. Det var selvsagt den danske statsministerens feil. Anders Fogh Rasmussen burde gått i dialog med ambassadørene til diktaturene i stedet for å fremholde grunnleggende demokratiske verdier. Forskerne skriver;

»Danmark i praksis ikke ville dialogen, fordi modpartens synspunkter ikke blev anerkendt, og fordi indgåelse i dialog blev opfattet som ensbetydende med at give køb på egne værdier.«

En dialog som dette?

Ambassadør: Vi er sinte, såret og forbanna!
Fogh Rasmussen: Vi har trykkefrihet, det er ingenting jeg kan gjøre!
Ambassadør: Dere har fornærmet vårt folk og vår nasjon!
FR: Vi lever i et demokrati, jeg kan ikke gripe inn i den frie pressen!
Ambassadør: Vantro hunder, det er dødsstraff for å avbilde profeten!
FR: Som sagt, jeg kan ikke gripe inn. Beklager!
Ambassadør: Han beklager - han BEKLAGER! Da er alt i orden.

10 kommentarer:

Nemo sa...

Vel sagt, VamPus,

Og nå protesteres det jo også imot Da Vinci koden. MMA - Muttahida Majilis-e-Amal - har visstnok, ifølge Politiken, planlagt massedemonstrasjoner i Pakistan etter fredagsbønnen i morgen.

For den uinvidde er dette samme gruppe som stod bak protestene mot Muhammed tegningene.

- Vi regner denne filmen for å være en fortsettelse av karikatur-tegningene - som sårer verdens muslimer, sier MMA-lederen.

En fortsettelse av karikatur-tegningene... Så her har altså Fogh Rasmussen sannsynligvis også hatt en finger med i spillet under skrivingen av Da Vinci Koden (Ironi).

Neste mål for protestene er sannsynligvis boken "Angels and Demons", også av Brown (Fogh?), tross alt, hverken engler eller demoner bør herses med.

Her foregår tydeligvis ifølge den ytterligående muslimske verden en VIRKELIG konspirasjon, som får Pierre Plantards Priory of Sion til å virke som barnehage-lek. Sannsynligvis involverer denne konspirasjonen både Opus Dei, Illuminati, Ormuz, Rex Deus, og ...Fogh.

Eller kanskje det VIRKELIGE Prieure de Sion, som vitterlig eksisterte under korstogene, og var involvert i kroningen av Kongen av Jerusalem...kanskje de står bak alt...

Eller så er poenget simpelthen at ekstremistiske muslimske grupper bruker alt de kan for å sutre over at vesten for lenge siden har avslørt dem for det de er.

Sannheten er jo at de overhodet ikke respekterer andre, og fortjener derfor ingen respekt.

I Tego Arcana Dei (Sub Rosa)

Anonym sa...

En "undersøgelse"? Høres mere ut som en synsing rundt kontrafaktiske spekulasjoner. Hvem 'vet' hva som kunne skjedd om Fogh hadde møtt ambassadørene.

Eirik Løkke sa...

Theo ja hva tror du hadde skjedd om han virkelig hadde møtt ambassadørene, Fogh altså.

Kunne han ha forklart at i Danmark har man trykkefrihet og at dette er noe man burde vurdere å innføre også i deres land?

Og dette på en måte som hadde gjort at ambassadørene kunne eller hadde skjønt evt. forandret mening? Neppe.

Det er et selvstendig poeng å markere at grunnleggende ytringsfrihet ikke er noe å diskutere, det er et faktum!

Alpeluen sa...

Skandaløst, og nok et eksempel på hvor mye større tyngde idioti får når man merker det som "forskning".

Anonym sa...

Deler ikke svart/hvitt tankegangen her. Fogh kunne opptrådt mer diplomatisk all den tid han ikke sto bak publiseringen av tegningene, kunne han både forsvart ytringsfriheten og sagt at tegningene ikke var representative for dansk politikk. Noe han gjorde senere i forløpet. Det var selvfølgelig ikke det eneste som gjjorde at det gikk så galt. Imamene som pisketr opp stemningen og flere politiske og religiøse ledere i midtøsten bærer nok mer ansvar, men Fogh er ikke fritatt for ethvert ansvar.

Anonym sa...

Bomb muslimene!

Anonym sa...

Muhammedmonologene?

Milton Marx sa...

Etter hvert blir det klarere og klarere for undertegnede hvordan folkemeningen i mellomkrigstiden gjorde 2. verdenskrig mulig.

Robin Wigglesworth sa...

Herregud så mye skvalder det var her. Min personlige favoritt er når folk sammenligner å ha en viss kulturell fintfølelse med godtgjøringen av nazistene. For å bruke en sliten klisje, det hadde vært morsomt hadde det ikke vært så tragisk.

Bor selv i et Muslimsk land (Forente Arabiske Emiratene), og er enig med at man ikke kan teorisere med hva som hadde skjedd hvis Fogh-Rasmussen hadde møtt ambassadørene, men kan si med sikkerhet at avisene her i den Arabiske verden skrev veldig mye om akkurat dette. De var, forståelig nok, opprørt over at en statsminister nekter en gang å MØTE åtte ambassadører, uansett ærend. Tviler Rasmussen hadde nektet å møte ambassadøren fra mange andre land, uansett hvor uenig han var i det de ville si.

Er enig at uttrykksfrihet et grunnleggende prinsipp som vi må forsvare, men det er ikke en absolutt frihet vi kan påberope oss uansett situasjon, og folk som mener det er simpelthen naive. Det finnes utallige situasjoner som vi selv velger å begrense denne friheten, akkurat som Muslimer gjør med Mohammed. Litt mer forståelse og mindre indignasjon fra begge sider hadde vært en god ting. (den er tilsiktet deg vampus)

Forresten, har intervjuet en av verdens ledende Shari'ah eksperter, og han dreit en lang marsj i hele Mohammed striden. Var skikkelig forfriskende å høre han si det, selv om han måtte dra halvveis gjennom intervjuet for å be....

Anonym sa...

Looking for information and found it at this great site... »