Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

lørdag, mai 27, 2006

Skurrer ikke dette?

FpU har selv postet dette bildet med en omtale av aksjonen for å samle inn penger for å sende Mullah Krekar ut av landet. Det er vel bare FpU som kan samle inn penger fra fattige rusmisbrukere med et sleskt glis.

Og nok en gang følte VamPus seg meeeget komfortabel med å være medlem av Høyre.

35 kommentarer:

Anonym sa...

"Det er tydelig at mannen i gaten synes det er viktig at vi setter dette på dagsorden."

Hihihi, de har jo også virkelig truffet på mannen i gaten :)

Anonym sa...

Herrejemini... Er det mulig? Litt gangsyn må vel kunne forventes - selv av FpU?

Morten sa...

Haha - lekkert! Når man ikke trodde at FpU kunne drite seg mer ut på en dag, så gjør de dette også.

Stå på!

Anonym sa...

Nettopp. Det er vel også av den grunn Høyre mest sannsynlig kommer til å inngå i et regjeringssamarbeid med rastistpopulistene..? Eller derfor Røe Isaksen og andre liberalister snakker så varmt om dette møkkapartiet? (Når han ikke legger ut linker til rasistsider, eller sier at "Bush er en dott" eller "jeg synes at det skal være lov å snuse på skolen" - av ren populisme)

Bra jobbet, Vampus.. Du gir det schizofrene Høyre et ansikt; er dere egentlig liberale eller konservative? Ernas kommunalpolitikk var vel ikke akkurat "liberal"? Er ikke konservatisme i dagens Norge sosialdemokrati?

VamPus sa...

Starling; hva lærer dere på skolen i disse dager?

Anonym sa...

Ja bare rakk ned på FpU og FrP dere, den som ler sist ler best.

"Det kommer en tid da de som sparker nedover nå selv vil bli sparket, hardt" (eller noe i den duren, jeg har glemt nøyaktig hvordan den gikk) Arnulf Øverland

Morten sa...

Ja, jeg gleder meg til alle de gruppene av mennesker FrP/FpU har tråkket og spyttet på igjennom tidene skal få sparke tilbake.

Blåblogg sa...

Ikke akkurat overraskende at Fpu'eren ikke er helt stødig på litteraturkunnskapen og kan sin Arnulf Øverland...

Anonym sa...

Vampus: Du tenker vel at alle lektorer er rødstrømper, og ganske riktig - de som ikke setter egen økonomisk gevinst foran alt annet, stemmer ofte rødt. Og havner ikke i det private næringsliv eller som hjelpegutter for kapitalen. Sånn er det. Men vi elever har da evnen til å reflektere og til selv å danne egne meninger, og du svarte vel egentlig ikke på kommentaren min..?

Greit at du lar billig retorikk gå foran alt annet, men hva var det jeg sa som var så galt, he?

VamPus sa...

Starling; å kalle hele FrP for rasister er mildt sagt unøyaktig - å kalle Honest Thinking et rasistisk nettsted er mildt sagt ureflektert. Høyre kaller seg et liberalkonservativt parti - som reflekterer holdningen til f.eks. å skille kirke og stat, åpne for mer innvandring, en liberal holdning til homofili m.m. - kombinert med klassisk konservativ politikk som å styrke det sivile samfunn, overlate mer av tjenesteproduksjonen til private, ikke skattelegge enkeltmennesket så tungt at man MÅ få offentlig støtte for å betale f.eks barnehageplasser, støtte et nyskapende næringsliv gjennom gode rammebetingelser i stedet for å subsidiere døende næringer etc.

Hva mener du ville vært en liberal kommunalpolitikk?

Dagens sosialdemokrati setter det offentlige byråkratiet i sentrum, ikke enkeltmennesket - og er således ikke en bærer av konservative idealer.

Anonym sa...

Vet ikke om det føles så godt å lese alle kommentarene som antar at de som har kommet litt skjevt ut i livet ikke kan inneha politiske meninger og backe opp disse økonomisk. Er det slik at dere mener at Fpu utnytter denne karen? Er det slik at det er mangel på gangsyn av Fpu å ta i mot penger av han?

Det vil vel uansett være bedre om han gir en femtilapp til en god sak (kvitte seg med Krekar er vel en god sak?) enn at samme femtilapp havner i lomma til en Kosovo-albansk narko-kingpin?

Med de nedlatende holdninger fra borgerskapet (også de deler av borgerskapet som kaller seg sosialister Mr Drægni) så er det ikke rart Frp. vinner frem.

PS.
Høyre er for det meste et tilfluktsted for skap-Frp´ere som ikke klarer å innfinne seg med å stemme på samme parti som de som ikke har eplehager. For de få som faktisk står for de utvaskede meningene man forsøker å vinne frem med er vel Venstre et like naturlig sted (der er det greit med ENTEN eplehage, ELLER hovedfag)...

Anonym sa...

De slutter aldri å imponere. Selv er jeg mest fornøyd med homooppslaget til Lenvik FpU i dag...

Anonym sa...

"Dette er den kuleste aksjonen jeg noen sinne har hørt om. Jeg har ikke mye penger, men vil gi det jeg har for å få Mullah Krekar ut av landet" - sa uteliggeren til oss i FpU.

Det er ufattelig at enkelte her mener at man ikke skal kunne ha egne meninger selv om man er narkotikamisbruker.

Anonym sa...

Vampus sa: "Starling; å kalle hele FrP for rasister er mildt sagt unøyaktig"

Enig...man bør supplere med xenofobe, kulturløse, korttenkte, naive, enkle, udemokratiske, populistiske...osv.

For FPU opphøyes dette bare i andre.

Elvis Bling Laden sa...

det jeg stusser mest på er dette: hvis krekar er sånn en dårlig terrorist, er dere virkelig sikre på at det tryggeste er å sende mannen til IRAK? der nede er mulighetene for å drive med terror ganske liten, eller åssen er det?

Anonym sa...

FPU følger selvsagt sine egne grunnprinsipper. Det skal de ha. De vil flytte ting som strengt tatt er det offentliges ansvar over på private hender og få uteliggere til å betale for det.

Det går vel en tynn linje mellom liberalisme og vigilantevirksomhet.

Det er alltid greit å la folk bruke pengene sine på hva som helst så lenge du klarer å lure dem til å gjøre det. Sånn f.eks. lure uteliggere til å gi penger til en flybillett det aldri blir noe av.

Anonym sa...

Til frk. Nordby Lunde.

Dette blir jo definisjonsspørsmål. Når det gjelder rasisme kunne jeg kanskje ha presisert det litt, men etter mitt skjønn driver Frp en pragmatisk populisme hvor man til en hver tid lukter seg frem til en brennende lunte. For tiden mener jeg at det kommer svært tydelig frem i motsetninger mellom kristne og muslimer, dette har Frp klart å utnytte, og det er helt klart derfor de har så høye galluptall for tiden. (Jeg tror ikke galluptallene har noe med den økonomiske politikken å gjøre, for å si det sånn.) Dette er kanskje ikke rasisme i begrepets rette forstand, men en kynisk utnyttelse av folkets fremmedfrykt. Retorikken går ikke på rase - Hedstrøm, Simonsen og annet pakk har man vel klart å kneble/kvitte seg med. Senest lørdag kveld er det ett nettavisoppslag om at Fpu’ere kaller homofile smittebærere – ikke akkurat liberalt, og forhåbentlig ikke en uttalelse du er enig i.

Jeg vet ikke nok om Honest Thinking, men opplegget virker avskyelig, spør du meg – hvilket du gjorde. Og når til og med den ellers så bastante Isaksen nærmest unnskylder seg om linken han har lagt ut, er det vel ikke først å fremst den du burde konsentrere deg om å forsvare. Og igjen, disse menneskene er kanskje ikke rasister, men på samme måte som ideologier vi har en viss erfaring med, bygger de opp under fremmedfrykt, de legger samfunnets problemer på en minoritet og har et syn på avvikere som etter mitt syn er forkastelig.

Nå er det vel ikke slik at ”å skille kirke og stat, åpne for mer innvandring, en liberal holdning til homofili” er saker Høyre har monopol på. Riktignok har ikke Ap kommet med et endelig standpunkt angående kirke/stat-diskusjonen, men en sekularisering skjer uansett hva partiene måtte bestemme. Jeg skjønner at du her bruker begrepet konservatisme om ”ideologien”(det er vel egentlig ingen ideologi), ikke om å legge vekt på å bevare de eksisterende verdier i samfunnet – som i dette vel er de sosialdemokratiske.

Om jeg fikk valget mellom et samfunn hvor man fikk valget mellom å klare seg selv, og å få leve i et velferdssamfunn, med et visst sikkerhetsnett, ville jeg vel antagelig valgt det siste. Noen kostnader har også dette samfunnet, og jeg er en av de som mener at velferdsstatens rolle bør justeres. Men om man sammenligner med andre land verden over, ser man at den skandinaviske modellen er den som i høyest grad visker ut klasseforskjeller, gir best levestandard og samtidig mest frihet. Om dette så går en smule på bekostning av dine venner i NHO, mener jeg at man får leve med det.

Jeg mener at det å fjerne asylsøkeres rett til å få bistand fra advokat i første behandlingsrunde, er uliberalt. Jeg tenkte på flytnings- og innvandringspolitikken generelt, ”Jern-Erna” – remember?

Rambukk sa...

Nei, Vampus, det skurrer ikke i det hele tatt. Av en eller annen grunn ble jeg ikke overrasket. Kan årsaken være at FpU skurrer?

Anonym sa...

Sosialklienter og oss andre
Vi står i fare for å lovfeste moralisme mot våre svakeste.

Jeg personlig velger å tro at uteliggeren følte stolthet ved å markere seg i denne saken.
Det kan faktisk være en politisk symbolhandling som fungerer som et meget treffende lyskespark på vellavlønnede offentlig ansatte hjelpere.

Anonym sa...

Blah blah! Mye snakk og lite vett! Kan dere ikke bare bli enige? Alle har lyst til å leve sine egene liv og å tjene mest mulig penger? Det er bare sånn naturen virker! Det må dere politikerspirer skjønne! Jeg vil ha mest mulig penger, det er det som betyr noe! Slutt med alt preiket deres.

Anonym sa...

Alle har lyst til å leve sine egene liv og å tjene mest mulig penger?
Men hvordan kan vi skape nye jobber i denne sektoren her.
1.Importere flere nye hjelpetrengende ?
2.Stigmatisere FrP SOM REAKSJONÆRE POPULISTER ?

Anonym sa...

Hvorfor har man pengeinnsamling for å sende Krekra ut av landet? Så vidt jeg vet er det vel ikke pengene som er problemet?
Og det er klart at enhver narkoman i denne byen skal få støtte noe de tror på, og det gjør de da vitterlig hver eneste dag, mye mer høylydt enn de fleste andre. Det som virkelig skurrer med dette bildet er at bildet er tatt. Dersom FpU mener at det er så normalt og vanlig at alle skal få gjøre sitt, så hvorfor ta bilde av akkurat den mannen her? og med de smørblide vi-står-på-utstilling menneskene ved siden av.
Men mest av alt, hvorfor samle inn penger til den saken i det hele? Og akkurat samme dag som enda et jordskjelv inntreffer og både dreper og ødelegger. Gratulerer FpU, med enda en markering i umenneskelighet og egoisme!

Anonym sa...

Skal vi kikke litt på lønningsposen til de snille

Tragisk
-Det erveldig trist at dette bildet tegner seg, sier Inger LiseLien ved Norsk institutt for by- og regionforskning.-Det er tragisk for innvandreres anseelse og omdømme,samtidig som det i ytterste konsekvens kan føre til atkvinnefrigjøringen reverseres.

http://www.forskning.no/Artikler/2002/juni/1024312770.13

Forskere redde for å bli stemplet som "slemme"

Siste forslag i asylpolitikken er å internere immigranter og asylsøkere i egne leirer utenfor Europa. Høyre er i utgangspunktet positive, mens UDIs direktør Trygve Nordbye og NOAS advarer.

Anonym sa...

Send hjem svovelpredikanten.
Krekar er beste støttespiller Erp kan ha. Om Krekar blir borte må en ny finnes opp.
Islamofasismen likner på ideologier vi har en viss erfaring med, bygger de opp under fremmedfrykt, de legger samfunnets problemer på en minoritet og har et syn på avvikere som etter mitt syn er forkastelig.

Anonym sa...

Merker meg at bloggdronninga Vampus liker å drive hån mot alkoholikere og andre som ikke "har lykkes i livet". Ergo, som ikke fortjener noe bedre; alle er jo selvsagt sin egen lykkes smed!

Æsj

Einar sa...

Frp/Fpu - for folk flest, jajamen... Ta fra de fattige og gi til de rike (les: Den norske stat).

Anonym sa...

Det er greit nok at Fpu (nok en gang) ønsker å vise at de ikke liker Mullah Krekar. Og vi kan alle le av at de får av samfunnets mindre heldige til å donere noen kroner til det.

Problemet ligger i at ingen av oss (og da mener jeg de andre partiene inkludert) kan tillate oss å si hva vi mener uten å utrere herfra til neste mandag gjennom media.

Ideologiene er borte! Folk stemmer på Arbeiderpartiet fordi Jens Stoltenberg er kjekk og på FrP fordi Siv Jensen er så flink til å snakke for seg på TV. Selvsagt! Hun trenger for svartens ikke å stå for noe, fordi hennes ideologiske standpunkt er irrelevant i sammenhengen.

Noen ganger kunne det vært like greit at Aleksander Denstad With ble statsminister. Han vant i alle fall Idol, han er pen tøyet og det ser ut som om han vasker seg med nogenlunde jevne mellomrom. Det virker å være alt som betyr noe i dagens samfunn når det kommer til valg.

Vi mangler de store i politikken, de får i alle fall ikke slippe frem.

Og Frp og FpU er kun symptomet på alt råttenskapet. For ja: De er generelt sett verre enn de andre. Og nei: Vi burde ikke samarbeide med de.

Steinbukken sa...

Hm, hva som er generelt sett "verst" kommer vel an på ståsted. :-) Personlig vil jeg mene at RV eller regjeringskommunistene i SV passer bedre på den definisjonen enn FrP eller FpU.

Men jeg betaler ikke en krone til flybillett for Krekar... Det får pinadø staten ordne med, jeg betaler mer enn nok i skatt...

Anonym sa...

Vår tids terrorisme har en forløper i 1800-tallets anarkisme, der brukte individuelle attentater for at fremme sin sag. Dens hovedteoretiker var Mikhail Bakunin, som i 1873 utsendte Staten og Anarkiet. Han fant sine første tilhengere i Rusland, hvor der ble dannet terroristiske undergrunnsorganisasjoner. En av dem, Narodnaja Volja, fikk etter flere forgjeves forsøk i 1881 ram på Aleksandr II ved et bombeattentat. Denne reformkeiser ble etterfulgt av den mer hardhendte Aleksandr III, gift med prinsesse Dagmar av Danmark. Han elskede å være på Fredensborg, fordi han her mente å være i noenlunde sikkerhet for terrorister. Det virker å være alt som betyr noe i dagens samfunn når det kommer til valg.

Feigheten hos venstesiden er så åpenbar at selv uteliggeren tar frem en 100 lapp.

Vi mangler de store i politikken, de får i alle fall ikke slippe frem.

Og SV og RV er kun symptomet på alt råttenskapet. For ja: De er generelt sett verre enn de andre. Og nei: Vi burde ikke samarbeide med de.

Nemo sa...

At hele konseptet bak dette stuntet er ren og skjær populistisk PR fra FpU's side er så soleklart at det knapt kan diskuteres.

Denne innsamlingsaksjonen har ingen myndighet til å sende Krekar, eller noen andre for den saks skyld, noensteds. Pengene er dermed samlet inn på feil grunnlag i utgangspunktet.

En ser her at FrP'ere ikke går av veien for å svindle penger av rusmisbrukere for å score billige poeng.

Kosialist sa...

Ja, denne fæle populistiske PRen altså. Og å lure en stakkars rusmisbruker til å gi fra seg en tier da!

Populistisk populistisk populistisk populistisk populistisk populistisk populistisk populistisk populistisk... Gjentar vi det mange nok ganger så kan vi kanskje lure oss til å tro at det bare er Frp som er populister :)

For vi har vel forhåpentligvis allerede glemt f.eks. løftene om hevet tollgrense før valget, med påfølgende snuoperasjon etterpå fra de ikke-populistiske rødgrønne.

Hvem bryr seg vel om løgner, når det er de rette partiene som kommer med dem?

VamPus sa...

FpU har helt rett i at rusmisbrukere er meningsberettigede. De burde kanskje kommentert det selv på hjemmesiden sin, i stedet for å la bildet "tale for seg selv"..

Og populisme er ikke galt, så lenge det ligger noe prinsippielt bak det. Det å bruke aktuelle saker som folk er opptatt av og irriterer/gleder seg over for å eksemplifisere politikken sin er helt ok. SV er liksom ikke fryktelig bedre her de heller..

Steinbukken sa...

"For vi har vel forhåpentligvis allerede glemt f.eks. løftene om hevet tollgrense før valget, med påfølgende snuoperasjon etterpå fra de ikke-populistiske rødgrønne."

At noen gikk på den syns jeg er... søtt. Ja, det var faktisk folk som ytret seg på nettet i etterkant av valget som hadde stemt på de rødgrønne nettopp på grunn av dette, og som var fly forbanna over løftebruddet. Personlig vil jeg mene at å stemme på sosialistpartier i det håp å få avgiftslettelser er... naivt. At de brøt dette løftet var ikke overraskende. Det ville snarere vært en overraskelse dersom de hadde holdt det.

Anonym sa...

I enjoyed your blog. Here's a great place to visit lucid dream.

Anonym sa...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it »