Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

lørdag, mai 27, 2006

Mullah Aid

Fremskrittspartiets Ungdom står akkurat nå utenfor Stortinget og samler inn penger til Mullah Krekar under slagordet; Hvor mye vil du gi for å sende Mullah Krekar tilbake til Irak. Det så ikke ut til at folk var villig til å gi FpU spesielt mye.

Krekar flyktet fra Nord-Irak i 1991, men har besøkt landet flere ganger siden. Det alene burde være argument for hjemsendelse. Dersom det er trygt nok å feriere i så gir det ingen mening å søke beskyttelse i et annet land. Han har bygget opp Ansar Al-Islam, en organisasjon som i følge Human Rights Watch arresterer, torturerer og dreper sivile og motstandere av gruppen.

Krekar startet sin egen menighet i Norge som har fått statsstøtte - penger som ble forsøkt overført til utlandet. Han har blitt erklært "en trussel for rikets sikkerhet", men får bli i Norge fordi det er utrygt å sende han tilbake til sitt ferieland Irak.

Samtidig - et annet sted i byen - deler Nettverk mot statlig rasisme ut løpeseddler for en demonstrasjon mot innstrammingene i ny utlendingslov. I løpeseddelen ber de om at kriminalisering og mistenkeliggjøring av mennesker på flykt må stoppe - og at man må tro på ofrene. Krekar-saken er en hån mot de flyktninger og asylsøkere som fortjener vår støtte og beskyttelse. Retten til asyl, familiegjenforening og flyktningestatus må også beskyttes mot misbruk for å fungere etter hensikten.

En mulighet - som VamPus tar til orde for igjen og igjen - er å oppheve innvandringsstoppen fra 1975. Gi mennesker som ønsker å arbeide for å skape et bedre liv for seg og sin familie en legal dør til Norge. Og send Krekar hjem.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Man trenger ikke å omfavne vestlige verdier for å ville arbeide. Man kan like gjerne se på sitt arbeid og sin inntekt som middel til et mål som ingenlunde innbefatter individuell, sekulær lykke. Jeg tror derfor vi skal være forsiktig med å oppheve innvandringsstoppen.

Anonym sa...

FrPU skal heller få en krone ifra meg.

Anonym sa...

Sorry, her tar du feil. Folk har gitt MYE penger - vi skal snart telle opp hvor mange 200-lapper folk har stappet ned i bøssene. Innvandrerne var kanskje ikke uten grunn ivrigst.

Anonym sa...

FPU'ere burde heller bruke tida på å få seg en utdanning enn å bruke tid på å bekrefte det vi andre har mistenkt dem for lenge.

På den andre siden er det jo greit å vite hva som kommer krabbende ut av hullene i den andre blå bølgen.
"Ugressmiddel" i form av utdanning kan kanskje hjelpe disse unge nazistene?

Anonym sa...

Hva skal man egentlig gjøre med de innsamlede pengene? Gi dem til Krekar og be ham kjøpe seg en flybillett? Forstod det slik at både nasjonale og internasjonale lover hindrer oss i å sende ham hjem - Erna forsøkte da virkelig.

Anonym sa...

Jeg kunne kanskje lest artikkelen før jeg skrev kommentaren... Det har jeg nå gjort, og man skal altså kjøpe flybillett til Krekar. Men altså, hvis han har vært på ferie der flere ganger før, blir jo ikke dette noe annet enn en ferie der billetten ene veien betales av FpU. Hyggelig gest forsåvidt...

VamPus sa...

2ri; tipper pengene går rett til Human Right Service, men godt poeng. FpU sponser ferie på Krekar. Det ville vært overskriften sin det..

Anonym sa...

Hey! Very Nice! Check out this website I found where you can make extra cash.
It's not available everywhere, so go to the site and put in your zipcode to see if you can find something.
I found something and make and extra $900 a month!

make extra money here

roffe sa...

Det behøves ingen penger for å sende Mullah Krekar. Det er bare å sette han på første fly nedover.Det har kostet det norske sammfunnet mange milioner allerede i rettsaker og tull og tøys!!

roffe sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Human Right Service er et fint navn på en organisasjon som jobber med en endelig løsning på muslimproblemet.

JK sa...

Krekar skulle vært sendt ut for lengst. problemet er at rettsvesenet gjør at det tar uendelig lang tid. Sier ikke at vi skal droppe rettsvernet og gi beng i grunnleggende prinsipper, heller ikke for antatte terrorister, slik FrP tydeligvis vil. Men at man burde sett på hva som har gjort at dette har tatt så lang tid. Forøvrig bør innvandringsstoppen oppheves i går og ekstremistene i Human Rights service får ikke fem flate øre av meg

Anonym sa...

Denne kommentaren i Dagbladet, Norske muslimer stemmer rødt, taler heller ikke for gunstige følger ved å oppheve innvandringsstoppen. Særlig ikke hvis man håper på at høyresiden skal oppnå flertall i landet ...

Anonym sa...

loved the content of your site. Please feel free to visit mine at lucid dream

Anonym sa...

What a great site Motorcycle affiliate programs Receipe+lamp fragrance Tgp ultram http://www.financial-planning-for-disabled-children.info search engine placement Acne ssri Designer fragrance recipe ingredien nissan philippines zocor