Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, mai 29, 2006

Highway to hell - Bosnia

Om noen dager skal VamPus til Bosnia på et demokratiutviklingsprogram for bosniske kvinner. Forrige gang VamPus var i landet besøkte hun en flyktningeleir hvor hun kunne se bloddryppende soldater bli båret inn på feltsykehuset over gaten. Vi kunne høre trefninger i åsen ikke langt unna. Det var i 1993.

Vi var seks fra FpU som hadde meldt oss på en internasjonal fredsmarsj med mål om å ta seg inn til Sarajevo i det gamle Jugoslavia. Bilen vi egentlig skulle kjøre hadde brutt sammen, og på kort varsel hadde vi fått låne en doning fra et lokallag som ikke var kjent for sin.. estetiske sans eller hang til minimalistisk eleganse.

- Øy, hva tror dere den knappen er til?

En av de som sitter foran har oppdaget en knapp på dashbordet uten noen åpenbar funksjon. Med skrekkblandet fryd slås den på, og vi stemningen stiger når rød lampe tennes i taket og avslører dekoren - grønn plysj i taket, svart plysj på veggene. Litt senere vil vi oppdage at plysjen dekker for noe av ventilasjonen. Enda litt senere vil vi også oppdage opphavet til den litt merkelige eimen som preger bilen. Foreløpig er vi lykkelig uvitende om dette. I det vi kjører ut av ferga i Kiel strømmer lyden av AC/DCs "Highway to Hell" fra radioen. Passende nok.

Forts. følger.

15 kommentarer:

Anonym sa...

Heldige VamPus, utrolig spennende greier. Fortell gjerne mer, om tanken bak demokratiutviklingsprosjektet, om hvorfor det er for kvinner og ikke for alle, om hvor i Bosnia og om det linkes til regionalt forsoningsarbeid og hvordan man forholder seg til Daytonavtalen i demokratiarbeidet (er den under revidering? Den hemmer da vel engasjementet, gjør den ikke, selv om den i sin tid var fredsskapende?)? Som sagt, veldig spennende. Vil gjerne høre mer.

Anonym sa...

Var Daytonavtalen fredsskapende ?

Ghost of Goldwater sa...

Ett ord, Vampus, ett ord: Barracuda.

Anonym sa...

Simon: I mine øyne er en fremforhandlet avtale mellom de stridende parter som fører til at en krig tar slutt fredsskapende. Er vi uenige om det?

Anonym sa...

Det er så flott at det finnes et sted som dette på nett. Jeg er så lei alle andre nettsteder hvor alt er gjennomsyrt av sosialisme og kommunisme! Stå på Vampus! Profitt er profitt for alle!

VamPus sa...

Ghost: THE barracuda. Herregud. Je dauer...
Marion: det er nok ikke SÅ spennende, nei. Blogger sikkert når vi kommer ned.

Anonym sa...

jeg trodde det var amerikanske bombefly som var fredsskapende jeg? :-)

selve Daytonavtalen er vel ikke under revidering, men det er grunnloven til Bosnia og Herzegovina. EU har pushet på for noen endringer der, men parlamentet deres stemte nei til det.

er serberne og kroatene fremdeles for å utvide sine land og la bosniakene sitte igjen med en ministat?

JK sa...

Har det noen gang vært et lokallag i FpU som var kjent for sin estetiske sans? Ellers er det bare å ønske god tur. Bosnia er et fantastisk land, men bare så uendelig føkka politisk. Prøv å få tak i noe lokal plommesprit:)

Einar sa...

Innbilte meg av en eller annen grunn at FpU FØR og ETTER Dolkesjø var noe forskjellige, ikke minst pga dagens Stalinparagraf. Men dette kan selvsagt være et overfladisk inntrykk for en utenforstående. I tilfelle forskjell kunne det imidlertid vært på sin plass å skille mellom dem på en eller annen måte. FpU-predolk og FpU-postdolk?

Anonym sa...

En liten ting til, pass deg for minene. Fortsatt veldig mange igjen. Men det visste du sikkert.

VamPus sa...

ca30: lokal plommesprit? Det hørtes mer ut som en trussel, spør du meg ;-D

Anonym sa...

Marion: Ja, det stemmer nok. Men Dayton-avtalen var et ensidig diktat, som ikke på noen måte ivaretok serbiske innvendinger. Den var etter mitt skjønn ikke fredskapende, snarere tvert om, siden Bosnia-serbere ikke hadde noen sjanse til å få forståelse i det såkalt internasjonale samfunn.

Anonym sa...

Great stuff you have here! I have a lucid dreaming site I think you might enjoy.

Anonym sa...

Very cool design! Useful information. Go on! cancer cure treatment fighting supplements prevent Keyword blowjob ppc se Michigan ten con health insurance What are bondage fantasies lether backpacks http://www.cpu-cache.info/Food_supplements_fda.html Audi cabriolet insurance maca supplement craps learn Quiet impotence alcohol+levitra Car wax the pros use Cruises from baltimore maryland Childress texas accutane Boxboxfile hon file cabinet Technomarine watch band Hardcore entertainment Achoo allergy

Anonym sa...

Very nice site! film editing schools