Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

onsdag, oktober 24, 2007

FrP-gnål om samarbeid

Hvor lenge skal døra stå på gløtt for samarbeid før FrP faktisk skjønner det? Det begynner å bli noe patetisk over FrPs krav til Høyre om samarbeid, støtte og eller i dag - velge side.

Nå har Erna Solberg satt døra på gløtt så mange ganger om samtaler og samarbeid at det begynner å bli patetisk. Siv Jensen har kontor ved siden av Solberg på Stortinget. Kan hun ikke bare stikke innom og snakke om det? Særlig når Siv selv har sagt om dørgløttingen

– Mitt inntrykk er at dette er en viljeserklæring fra Høyre om å få til et bredt samarbeid på ikke-sosialistisk side.

Så hvorfor fortsetter hun med gnålet om støtte, samarbeid og velge side?

14 kommentarer:

writerdude sa...

Det er vel slik når man er populist. Man glemmer hva som er sagt kvelden før og denslags, når løftene hagler i hytte og gevær.

Men de er nok egentlig ute etter Høyre-velgere vil jeg anta, for å bli størst mulig. Som i grunn presser dem enda lenger unna makt, for det blir vanskelig for forferdelig mange å svelge et enormt dominerende FrP i regjering.

Men jeg har helt ærlig fått FrP så langt opp i halsen at det snart renner over. Er luta lei våset deres om samarbeid. Argh.

Anonym sa...

Grunnen til at FrP blir møtt med samarbeidskepsis er den enkle at de knapt kan samarbeide med seg selv. Bolkesjø, anyone?
Med unntak av noen sekter på venstresida er det knapt nok noe annet parti i nyere tid som har hatt så mange splittelser og utmeldelser(noe som riktignok har kommet andre partier til gode).
Problemet ligger i en partikultur som på papiret kan virke demokratisk, men i praksis åpner for metoder som Pål Steigan og Sigurd Allern ville nikke gjenkjennende til.
I rettferdighetens navn skal sies at de enkelte steder(svært personavhengig) har fått til konstruktivt samarbeide med andre, men det er regelen snarere enn unntaket

Anonym sa...

Og i siste post byttet regel og unntak plass.

s sa...

Tror ikke du trenger bekymre deg for å miste velgere tomas. På meg virker det som om de fleste nye velgerne til FrP er gamle sosialdemokrater som har mistet troen. FrP er kort sagt fryktelig usexy om dagen.

Anonym sa...

Det er vel ikke riktig at det er Høyre som venter på Siv. Det er snarere stikk motsatt. Høyre fremstår som et svakt parti når de i prinsippet står politisk nærmere FrP enn de andre i sentrum. Dessuten er de enige i om å danne et bredt samarbeid, men med Sponheims kontante NEI vil ikke det skje.

Men at FrP må "svelges"? Høres ut som et parti full av djevler! Med rekord-kommunevalget og meningsmålinger som stadig viser 20+ betyr det at 1 av 5 stemmer på dette partiet. Skal 1 av 5 nordmenn være så ute å kjøre?

Også Sean Spenn... gamle sosialdemokrater som har mistet troen? Altså, husk at sentrale personer i FrP viser til god utdanning og stabile meninger gjennom 30 år. Siv Jensen er diplomøkonom fra NHH. Halvorsen er finansminister og har litt kriminologi...hvorfor er det slik?

FRP har kanskje den mest varierte velgermassen og hvis gamle sosialdemokrater har endret ståsted så er det positivt.

Og sist... populisme er ikke negativt om det så innebærer å faktisk høre på velgerne sine! Det er faktisk jobben til politkerne. Kjenner mange som stemmer rødt kun pga miljøvern men er 100% for FrPs invandringspolitikk.

Ikke-etnisk norsk FRP-velger

Anonym sa...

tomas:
Vel, populisme og populisme..
De er slett ikke fri for populisme, men det har vel knapt eksistert noe mere populistisk parti enn SV. Men det er du antagelig enig i.

Og når det gjelder å samarbeide med seg selv er det vel også SV som har hatt de desidert største problemene.

"I rettferdighetens navn skal sies at de enkelte steder(svært personavhengig) har fått til konstruktivt samarbeide med andre, men det er regelen snarere enn unntaket".
Den uttalelsen er jeg enig i, selv om jeg tror du mener det stikk motsatte...

Anonym sa...

FrP vil neppe ha med sentrum. Og Høyre nekter å utelukke sentrum. Grunnen til at FrP ikke vil ha med sentrum, er at sentrum ikke vil ha med FrP.

Dette minner meg om barnehagen....

Anonym sa...

Kjell: Det er 13 og et halvt år siden FrP-landsmøtet på Bolkesjø hvor "de unge liberalistene" gikk ut. Og Siv var slett ikke sentral der (hun hadde relativt nylig blitt valgt inn i Oslo FrPs styre), så du kan ikke holde det mot dagens FrP. Dessuten gikk ikke Bolkesjø bruddet på samarbeid, men på tolkning av partiets vedtatte program: Liberalistene (og noen til) sto på det vedtatte programmet, flertallet på Carls tolkning.

Anonym sa...

Bolkesjø(Dolkesjø) er nok en stund siden, men ånden lever.
FrP er ikke stedet for fri debatt og utveksling av ideer, for å si det mildt.
Det finnes faktisk oppegående og likandes folk der også, men de er dessverre ikke altfor toneangivende.

VamPus sa...

Det finnes mange oppegående og hyggelige folk i FrP. Kanskje vi kan få dem, og så kan de få Torill Fiskerstrand?

Gullstandard sa...

Årsaken er vel at Høire har lagt seg så langt mot venstre, tett opp under Ap, slik et samarbeid blir meningsløst for FrP.

Unknown sa...

Det er klimaet vet dere. Høyre, Krf og Venstre skal redde verden og da trenger man ikke partier som Frp som stiller ett og annet spørsmål om hvordan det skal gjøres.

Og ikke nok med at de skal bruke milliarder av dollar på og minske co2 utslippet med 0.1 prosent, de skal utrydde fattigdommen i verden.
(Det var ikke nok med norge)

Når man har sånne store planer trenger man ikke Frp.

Anonym sa...

@Spektrum:

"Skal 1 av 5 nordmenn være så ute å kjøre?"

Det reelle tallet er sannsynligvis langt høyere.

Kosialist sa...

Døra på gløtt?

Hvis du med det mener "gi oss deres støtte uten at dere får noe tilbake", så kanskje.

Men i realiteten ønsker Høyre at Frp skal støtte dem i deres saker, samtidig som Frp ikke får gjennomslag for sine.

Slik går det ikke an å holde på. Høyre er vant til å ta og ta. Nå må de gi noe tilbake. Man kan ikke holde opp mot 1/3 av velgerne for narr på denne måten.