Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

mandag, oktober 22, 2007

Vikarminister?

Manuela Ramin-Osmundsen skal fylle tomrommet etter Karita Bekkemellom som minister for Bitte Lille Departementet, men er hun bare vikar?

10 kommentarer:

Anonym sa...

Spørsmålet er jo videre om hun var hos Manpower som arbeisdsøkende eller som såkalt midlertidig ansatt. Og hva var i så fall ønskene? "Har erfaring fra UDI, ønsker en toppstilling i departementet. Gjerne statsråd. Gir jernet i vaffelsammenhenger." Og hva sier det om Karitas posisjon i regjeringen og Ap når Jens måtte gå til Manpower for å finne hennes avløser?

Unknown sa...

At hun har vært tilknyttet Manpower, betyr ikke nødvenigvis at hun har jobbet som vikar. Såvidt jeg vet drev hun som "hodejeger", altså en slags konsulent. Som statsråd er hun like mye vikar som alle andre statsråder. Som statsråd har man ingen rettsikkerhet, uansett hvem man snakker om og uansett hvilken regjering man snakker om. Det er ihvertfall ingen fast jobb å være statsråd. Blir man kastet som statsråd, vil vel ingen finne på å saksøke regjeringen. Statsråd er man bare frem til Statsministeren finner ut at man bør skiftes ut eller frem til neste valg og en annen regjeringskonstellasjon danner regjering. Selv om de samme partiene danner regjering, er man heller ikke sikret å forsette som statsråd.

Programsekretariatet sa...

mathias:
"Som statsråd har man ingen rettsikkerhet". Jovisst - ALLE borgere i dette landet har samme rettsikkerhet. Men statsrådposter som andre politiske heltidsverv er ikke definert som "jobb" ihht lovverket. Men det er en annen sak.

VamPus sa...

Mathias: Kan ikke du gå et annet sted og demonstrere din manglende sans for humor der?

Unknown sa...

Programsekretariatet! Det var vel det jeg mente, da. Poenget var at man har ikke oppsigelsesvern. Og er en slags "vikar" egentlig hvis man tenker seg om. Man har alltid posisjoner inntil neste valg eller inntil videre.

Anonym sa...

Hvis vi skal være skikkelig pirkete her, kan hun ikke være vikar, og du som sikkert er interessert i fagforeninga, Mathias, burde vite dette. For å være vikar, må stillingen være besatt av en annen. En konkret annen navngitt person må egetlig inneha stillingen, ellers er du ikke vikar. Dette er vesentlig med tanke på hvilket regelverk som gjelder for din ansettelse.

Unknown sa...

Eva! Jo, du har jo rett på en måte, men det finnes vikarer som ansattes i påvente av noe bedre, altså som midlertidig løsning eller man bruker ofte betegnelsen i forbindelse med prosjekter. Jeg er usikker på om det er et absolutt krav at en annen har stilligen, men at det er det vanligste er jo det ingen tvil om.

Anonym sa...

Fra fagforeningens side er det et absolutt krav!

Unknown sa...

Praksis tilsier ikke det. Nå i vår jobbet jeg ved et arkivet gjennom Manpower i 3 uker, fordi de hadde veldig mye å gjøre. Jeg var ikke vikar for noen, selvom det ble kalt for det.

Anonym sa...

Da er du ikke vikar, da er du midlertidig ansatt..