Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

søndag, oktober 21, 2007

Hvem er den politiske klovnen?

Er Arbeiderpartiets bystyrerepresentant Tone Tellevik Dahl rasist fordi hun mener at det å snakke norsk er en forutsetning for et godt og langt liv?

- Flere kommunale boliger, økning i sosial støtte, gratis norskopplæring, støtte og hjelp til utdanning og norskopplæring er bare noen tiltak som må bli bedre, sier hun til Aftenposten etter å ha kalt Fabian Stang for en politisk klovn for sine uttalelser i går.

Nei, selvsagt er hun ikke det. Men velger man å lese hennes uttalelser slik hun velger å lese Fabian Stang, så er det ikke langt unna. Mer penger til sosialklienter og gratis norskopplæring gir neppe mange flere leveår. Og ja, jeg støtter selvsagt Fabian Stang i uttalelsen om at vi ikke kan ta vare på alle uten at de bidrar selv. Faktisk.

Det er jo interessant at Oslo Arbeiderpartis leder, Jan Bøhler, varsler bråk i bystyret for en uttalelse som er mistenkelig lik hans eget innlegg i Aftenpoften 6. januar i fjor:
Har vi da glemt at vi ofte med rettferdig harme har påpekt at menn lever 12-13 år lenger på vestkanten enn i indre øst? Nei! Én hovedgrunn er at mange i vest er flittige nytere av friluftsliv og mosjon, og har god tilgang til Marka, fjorden og grønne lunger. Dette bør ikke vi på østkanten misunne dem, snarere lære av når vi vil øke trivsel og levealder i vår del av byen.
Det eneste som irriterer meg med Fabian Stang er at han er ute i dag og beklager om han har støtt noen. Hvorfor det?

14 kommentarer:

Anonym sa...

Glasset singler som aldri før.....helt utrolig.

Unknown sa...

Helt enig med deg at vi må bidra selv, så kanskje du burde slå et slag for røykeslutt og begynne å jogge. Ja, skape en lignende bevegelse som du i sin tid skapte med "kvinner for porno" eller hva var det du holdt på med. Ingen god ide. Hverken lokal eller rikspoltikere kan bevilge oss fri fra ansvar for våre egne liv og vår egen helse, for det hjelper jo lite om vi bevilger millioner og milloner til helsevesenet, det vil alltid være manglende budsjetter og folk blir jo bare feitere og feitere, og det virker jo som folk røyker mer og mer, ihvertfall i går kveld i bergen sentrum da Brann skulle vinne seriegullet som glapp. På sett og vis vil jeg være så generøs å si at en ting gjorde Bondevik 2 regjeringen, å ta initiativet til innføringen av røykeloven. Mange sluttet å røyke pga. dette (meg selv inkludert), og folk begynt å ta ansvar for sine egne liv ved å kutte ut røyken. Ja, du skjønner hva jeg mener.

Når det gjelder Stang var måten han sa det på som var gale, ikke innholdet, akkurat som mine uttalelser om misjonærer og karismatiske menigheter. Det var ikke innholdet, men måten det ble sagt på som var gale.

Anonym sa...

La Fabian leve! Han sikrer rødt flertall i Oslo på rimelig kort tid. Helt alene

s sa...

Aftenpostens journalist iscenesatte hele greia. Konservativ avis my ass.

Anonym sa...

Foruten å være helt enig med Vampus, må det sies at det er meget spesielt fra mathias sin side å sammenligne Stangs uttalelser og reaksjonen på dem - med sine egne famøse oppstøt om misjonærer som kan råtne i fengsel i mitdtøsten. Makan til tullebukk!

Anonym sa...

I dag var det fullt på Lilloseter takket være FabulousFabian!

Det kan da ikke skade med litt glamour i Oslopolitikken? Kan ikke Aftenposten finne noen ekte slemminger å mobbe?

Unknown sa...

Cracket actor! Merk deg en ting at jeg skev "råtne" litt med råtne i gåseøyne. Ja hva betyr det? Leve den frie tolkningen! Journalistene bommet stygt. Når noe er skrevet i gåseøyne kan man jo si at det ikke menes bokstavelig, men det er ikke alle som helt forstår når man sier noe eller skriver noe, så mener man det ikke alltid bokstavelig. Det har nok Stang blitt offer for i denne saken.
Stangs problem var at han sa det muntlig og ikke skriftelig, dermed hadde han ikke muligheten til å sette gåseøyne på det ene eller andre. Hermeneutikken er ikke særlig utviklet hos norske journalister, de tolker de fleste utsagn slik de i første omgang fremstår som, ikke hvordan opphavsmannen egenltig mente det. Det er et tilbakevendene tema i litteraturen. At du tydeligvis reagerer slik tyder ihvertfall at vi bor "kirkestaten Norge", kristendommens svar på islamsk republikk.

Anonym sa...

Vinklingen på Aftenpostens forside var tabloid.
Men Jan Bøhler har å lese hele saken før han forsøker å karakterdrepe Fabian Stang, som faktisk sier akkurat det han selv har skrevet i et leserbrev. Helt utrolig.

Anonym sa...

La oss samle oss og le av Jan Bøhler...

Anonym sa...

Iflg. Bølla Bøhler er Stangs uttalelser noe av det dummeste han har hørt fra en politiker. På seg selv kjenner man andre...

Anonym sa...

Vel, Fabian er bare offer for den samme skepsisen som Frp utviser mot Ramin-Osmundsen. (De forskjellsbehandler jo ikke henne, de forskjellsbehandler bare alle med brun hudfarge!) Bortsett fra at skepsisen mot Stang er på sin plass. Fabian Stang ER en klovn, og det hjelper ikke atalle klovnene her inne "raser" mot journalister som bare gjør jobben med dokumentere rumpeballene hans, de teite utspillene, eller hans 30 år gamle kjærestes ukritiske støtte til gamlingen. Høyre...snart like fargerikt som Grønland Torg.

Anonym sa...

...jeg har bodd hele mitt voksne liv på Grünerløkka, øst altså, har lav lønn, men er flink med penger, ikke høy utdannelse, men er fornøyd, sykler og går ca 2 mil i uka, hele året, er snart 40 men folk tror jeg er 32, kvinne å holder meg godt, og dette har jeg gjort helt sjøl!! Kan hende jeg lever 12 år lenger en folk på vestkanten, selvom jeg er fra østkanten.

Anonym sa...

Mathias: Når det gjelder Stang var måten han sa det på som var gale, ikke innholdet..

Artig at du vet hvordan han sa dette. Var du kanskje tilstede under intervjuet? Selv hadde han ikke engang fått lest det... Lære deg å være litt kritisk til det du leser, Mathias?

Anonym sa...

"Hvis folk på Sagene ikke har brød, så kan de vel bare spise kake i stedet?"

Fritt etter Fabian Stang og Marie Antoinette