Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

tirsdag, oktober 09, 2007

Kvinner skvises

Åh.. det er sååå morsomt når idiotiske prinsipper backfires. I Asker kommunestyre må man på grunn av 40% regelen om kjønn skvise en kvinne fra formannskapet for å oppnå 40% menn. Høyre skjønner som vanlig ikke forskjellen på pinstripes og prinsipper, og benytter ikke anledningen til å fortelle verden at kvotering i henhold til kjønn eller andre irrelevante attributter er på trynet:
- Jeg synes det er litt trist at vi har kvoteringsregler som er så firkantede at et partis førstekandidat ikke får plassen i formannskapet på grunn av kvoteringshensyn, sier Conradi.
Lene Conradi er Høyres nye ordfører i Asker. SV har også et anstrengt forhold til prinsipper om kvotering, for når en kompetent kvinne må ut på grunn av kjønn og ikke en mann, så er'e lissom ikke helt i henhold til planen:
SVs kjente feminist og partiveteran Berit Ås mener hennes lokale partikolleger bør klage saken til Kommunaldepartementet.
Regler skal tydeligvis ikke gjelde sosialister.

Via hablog.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg kan ikke si jeg er overrasket. Det vil jo alltid finnes idioter som skal være fryktelig firkantede når det kommer til lover og regler.

VamPus sa...

Så du synes at problemet er at en kvinne mister plassen sin fordi vi har ufravikelige regler om kvotering, ikke at vi har kvotering som diskriminerer i forhold til kjønn? Da så.

Anonym sa...

Rett og slett underholdende.

Esquil sa...

her er en lignende sak, hvor NTH (harde verdier) utnyttet kjønnskvoteringen til å skvise ut AVH (myke verdier) fra NTNU-kollegiet.

http://rolerbloggen.blogspot.com/2006/08/for-mye-kjnnskvotering.html

Minneapolise sa...

Sånn flaks at du ikke har kjønnskvotering her, for da er det mulig jeg ikke hadde fått plassen på bloggrollen som jeg herved vil si tusen tusen takk for! :)

Programsekretariatet sa...

Ops, tenk at politiske prinsipper kan få konsekvenser...det var vel ikke meningen, eller?

Kan vi virkelig tro på at ASA selskaper faktisk vil bli tvangsoppløst når fristen om kort tid går ut for kjønnskvoteringen til styrene? Det er jo behov for arbeidskraft i dette landet, så det er kanskje ikke så farlig å oppløse noen selskaper og sende arbeidsplassene på dør...

hm...er det noe annet moro vi kan foreslå?

fabelfisk sa...

HA HA HA! Det gikk visst ikke helt som planlagt, nei.. Hm, hva med en ny regel som sier at 40 % er regelen, men vi kan gjøre unntak når det passer SV?

Dette viser jo at regelen er akkurat så teit som jeg har ment hele tiden.

Anonym sa...

Herregud, så patetisk. Man må jo bestemme seg: Enten er man for kvotering, inklusive menn eller man er imot. Hvor vanskelig skal det være.

Anonym sa...

Demokrati betyr at velgerne på fritt grunnlag skal få velge inn nøyaktig den personen de har tillit til uten noen form for innblanding fra øvrigheten, det være seg Haga, Bekkemellem eller for den saks skyld arbeidsgiver.
Så enkelt er det.

Programsekretariatet sa...

argh - i dagens DN får jeg delvis svar på spørsmålet om ASA-styrer...

Gitt at likestillingsministeren får med seg næringsministeren..

Nemo sa...

Selvsagt er det så mange dyktige kvinner at kvotering er ren idioti! Dere vinner nok plasser på egne meritter, selv om det nok har tatt litt tid å komme dithen (gratulerer med å bryte patriarkiet forresten)

Snart er det menn som MÅ kvoteres...

(nei - jeg mente ikke det siste)