Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

fredag, oktober 05, 2007

Obioras plass?

Forslaget om å sette opp en byste av avdøde Eugene Obiora og omdøpe stedet der han døde til Obioras plass eksemplifiserer på utmerket vis hvorfor jeg aldri signerer meg opp på lister sammen venstrevridde skrullinger.

For de vet jo ikke hvor grensen går og vil misbruke navn og underskrifter på det groveste. Organisasjonen Respekt, et nettverk av mennesker som kjemper mot rasisme og overgrep, ble dannet i kjølvannet av Obiora-saken og er en av dem jeg ikke støttet. Nettopp fordi jeg ikke stoler på at de ikke kommer til å skrulle ut. Slik som de gjorde i dag.

Nettverk Respekt i Trondheim vil døpe stedet der Eugene Obiora døde til Obioras plass. De ønsker også en byste eller et monument plassert der. Uansett hva slags drittsekk, svart eller hvit du er, så fortjener man ikke å bli behandlet slik politiet behandla Eugene Obiora. Men å sette opp en byste av en voldelig trygdemottaker - der går grensen. Man bør bli helt og hedret for hva man gjorde i livet, ikke fordi man døde en eksepsjonell død.

Andre innlegg om Obiora-saken - med støtte til gjenopptakelse.

21 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg er helt enig i det du skriver. Det går en grense, og den ble trampet på for lenge siden.

Anonym sa...

Skrulle ut var utrolig bra ord å sette på det. Ble faktisk imponert over at de greide å komme på noe slikt.

Anonym sa...

Jeg har fremdeles ikke helt forstått dette med vaflene.


Hilsen vaffelglad drage lun.

Anonym sa...

Wow! Tror dette er første gang jeg er enig med deg VamPus.

Zava sa...

Enig så enig. Dette har jo sporet helt av.

Anonym sa...

Tiltredes!

Anonym sa...

Som et symbol på sin egen ønskede storhet skyver disse "skrullene", som du kaller de, Denne tragiske hendelsen foran seg,

Dersom de faktisk får det gjennom så vil ikke monumentet stå som en heder til Obiora, men som et momnument over hva disse gærningnene har klart å (mis)bruke hans navn for å oppnå.

Anonym sa...

"en voldelig trygdemottaker"

Kanskje du skulle sette deg bedre inn i saken før du definerer folk på den måte du gjør?

http://www.adressa.no/nyheter/trondheim/article928479.ece

I denne artiklen hvor politiet selv får lov til å fortelle hvordan DE bedømte saken, står det ingen ting om at de sto overfor en voldelig mann.

"De (politet) mener de ikke kunne ha gjort mer for å unngå at situasjonen ble voldelig"

Historien viser jo hvem som utøvde volden! Politiet drepte mannen.

Eirik Løkke sa...

Jeg tror anonym bør lese egen link. Politimennene forteller at de måtte bruke all makt de hadde får å få Obiora ut av lokalet. Altså Obiora nektet å følge politimennenes anmodning og sosialkontoret ba om assistanse fordi de følte situasjonen truende og aggresiv.

Endelig konklusjon er ikke nådd her, så jeg skal være forsiktig med å si noe endelig. Siutasjonen endte tragisk og ingen fortjener å dø som følge av politibruk.

Men det er ingenting så tyder på av det jeg har lest at politiet hadde intensjon om å drepe, intensjonen var å bruke så mye makt som nødvendig for å løse en aggresiv situasjon.

Hvorvidt de tekniske prosedyrene politiet brukte ikke var i overenstemmelse med reglene, er en annen diskusjon, og om så var tilfelle er det ingen tvil om at poltimennene bør bli straffet.

Men hva gjelder "skrullene" som Vampus referer til, så kunne jeg ikke vært mer enig, det er direkte latterlig.

s sa...

Resspekt!

http://www.youtube.com/watch?v=4s0qHC-GBnU

Esquil sa...

jo, men, det er Trondheim du snakker om her, og da glir Obioras plass rett inn i tradisjonen. Jeg kjører f.eks. til stadighet Lisbeth Nypans vei på Kattem. Lisbeth Nypan var den siste i Norge som ble brent som heks.

Anonym sa...

Enig med vertinnen. Det er problematisk hva slags selskap man iblant havner i. Selv meldte jeg meg på en Facebook-gruppe i forbindelse med den beklagelige ambulanse-saken, men kommentarene der virket som om de aktive var med på både det ene eller andre korstog og revolusjon. Så jeg bakket ut igjen. Dermed ikke sagt noe om validiteten av saken i seg selv.

VamPus sa...

Siste anonym: Et halvt blikk på ambulansesaker i Norge ville fortalt de fleste at folk i alle aldre, begge kjønn etc har vært utsatt for det samme. Det gjør forsåvidt ikke saken bedre, det er et generelt problem i helsevesenet. Men det der var første gang det ble kjent med en mann av utenlandsk opprinnelse og DA er det ramaskrik?

Generelt - å involvere seg i organisasjoner eller tiltak der commier er involvert er en dårlig idè. De ender opp med å misbruke din støtte til å legitimere sine egne standpunkter.

Martine Votvik sa...

Jeg støtter gjerne en oppføring av en byste til minne om denne saken, om bysten er et nøytralt minnesmerke over hvordan det kan gå når folk glemmer sine prinsipper i et opphetet øyeblikk...

Anonym sa...

Dette er et av de sykeste forslag fra en forskrudd venstreradikaler som jeg kan komme på! Skal en mann som ulykksalig nok omkom under en pågripelse etter å ha gått berserk på et trygdekontor bli hedret med en byste?
La politiet få gjøre sin jobb i fred på den fremdragende måten de gjør de i Trondheim.
Alle som kjente Obiora vet at han fikk flere sjanser enn han hadde krav på. Hadde det vært en nordmann hadde det vært omtalt som en utagerende psykotisk person som slo seg vrang og omkom under pågripelsen. Det som er diskriminering er å kalle det noe helt annet pga hudfarge.

Fakta er at mannen tiltet etter å ha fått avslag på mer sosialstøtte, som allerede var forskuttert 1 måned allerede...! Er det ingen som stiller spørsmål med hvorfor en mann på snart 50 år, som kom til Norge i 1989, og som til stadig blir referert til som "student" og avbildet som han var Dekanus på universitetet, etter å ha vært 17 år i Norge oppfører seg slik på et sosialkontor?
Han hadde opparbeidet seg et tidligere rykte på samme kontor, som gjorde at de ansatte var redd ham. Skal alle tidligere klienter som også har gått berserk på samme trygde/sosial/NAV kontor også belønnes med egen byste og plass i Trondheim? Hedersplassen er jo Torget, hvorfor ikke bytte ut Olav Tryggvason statuen ?

Anonym sa...

For en som ikke har fått med seg mer enn at en mann ble drept av politiet virker denne debatten totalt syk.

Huff

Milton Marx sa...

Problemet har sin meget enkle løsning som vil tilfredsstille alles krav:

Vi omdøper Obiora posthumt til "Bassengbakken" - som stedet heter nå.

Jeg vil også ha meg en gate, og tenker på å skifte navn til Karl Johan.

VamPus sa...

siste anonym: Kunne du tenke deg en byste med Robert Michael Aconcha-Kohn, da?
milton: Guri. Så genialt. Hvorfor har ingen tenkt på det?

Anonym sa...

Youngstorget skal skifte navn til Robert Michael Aconcha-Kohns plass?

http://www.dagsavisen.no/innenriks/article314146.ece

Til ære for det harmoniske multi-kulturelle samfunn som har erstattet klassekamp og arbeiderklasse.

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/ostlandssendingen/valg_2007_oslo_og_akershus/1.3338307

Innvandrere stemmer rødt

Anonym sa...

En voldelig sosialklient? Ja, kanskje.

Men det er verre å gi en plass eller gate navn etter en uforbederlig nazist (Knut Hamsun), synes nå jeg. Nazisten Hamsun og drapet på Obiora er begge skampletter på Norge.

Anonym sa...

Hva skjer i Trondheim Konrad?

http://www.adressa.no/nyheter/trondheim/article1052307.ece


Mannen, som er født i 1963, stod i bakgården ved huset sitt i Bakkegata da to personer kom bort til ham.

- De spurte om han hadde penger. Da han sa nei, hugget de ham med en kniv. Kniven ble stående fast i mannen mens de to personene forlot stedet og gikk mot Kirkegata, sier Leif Berglund, operasjonsleder i Sør-Trøndelag politidistrikt.


To sydhavskonger i aksjon? Er det den lave trygda som driver dem?