Om VamPus

Bildet mitt
er Heidi Nordby Lunde, feminist, aktivist og Høyre-dame. Mer om Heidi. Kontakt meg på VamPus [a] gmail.com. Merk at kommentarer på innlegg eldre enn fem dager blir moderert - ene og alene for at jeg da får varsel om nye kommentarer. Leser ikke kommentarfeltet på gamle innlegg så ofte. Skriver du som anonym er sjansen stor for at det blir slettet sammen med spam.

fredag, oktober 05, 2007

Maksprisens gleder

Nok en som er usolidarisk med de fattige og ikke setter pris på prisregulering. Ann Kristin Gullie kjøpte en 66 kvadratmeter stor leilighet i boligprosjektet Gro Nesodden Borettslag på Bjørnemyr på Nesodden i 2004. Nå skal hun selge og oppdager da at leiligeheten er prisregulert.
- Vedtektene om prisreguleringen var ikke vedlagt prospektet, sier Gullie, som anslår at hun kan tape 400.000 - 500.000 kroner på å selge til fastpris.
Men 400 - 500 000 kroner er da verdt det for å være solidarisk med tilfeldige kjøpere som flytter inn.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Haha, nok et eksempel på at sosialistisk boligpolitikk ikke fungerer. Det er bra hun og 7 andre saksøker meglerfirmaet for å ha holdt tilbake vesentlig informasjon. Hvis det finnes rettferdighet i rettssystemet på dette punktet får de medhold.

VamPus sa...

Jommen, Per, dersom ALLE boliger var prisregulert, vettu, så ville alt vært så mye bedre. Om folk hadde hatt råd til å pusse opp og vedlikeholde boligene sine, er en heeeelt annen sak. Og også svartemarkedpriser for bytte av leilighet, som er ganske utpredt i prisregulerte Stockholm..

Unknown sa...

Dette må være unntaket av unntakene. I Bergen har det vært en mengde prosjekter til fastpris, men straks noen har ved hjelp av høy ansinitetsnummer klart å anskaffe en lukrativ leilighet i sjøkanten, har de lagt den ut for salg, og tjent en rask million eller halv. Det må være utbygger, eller styret i borettslaget som er skyld i dette, og ingen andre. Ikke noe sosialistk tankegod, ren dumskap. Når prisene ellers i boligmarkedet går opp, kan ikke noe regulere seg vekk fra dette. I så fall måtte regjeringen gå inn å si, ingen økte priser på boliger mer, men det er vel en politisk umulighet. Å sette merkelappen sosialistisk på dette er jeg ikke enig.

Anonym sa...

Nå er det vel strengt tatt megleren som fremstår som skurk her, og ikke de udefinerbare "sosialistene" til per.

s sa...

Hvis alt går som det skal nå, er det ikke bare eiere av prisregulerte leiligheter som taper 4-500.000 ved salg...Muhahaha

JK sa...

Megleren går nok på en smell her, og trolig fortjent. De har en helt klar opplysningsplikt om spesielle forhold.
Men bortsett fra det er det grunn til å spørre om "førstegangsetablererboliger" med prisregulering er noe å trakte etter. Noe av poenget med å kjøpe bolig (bortsett fra å få tak over hodet da) er jo at man skal få del i den verdistigningen som er i markedet. I prosjekter som dette ender man opp med å kunne kalle seg boligeier, men uten å få noe del i verdistigningen. Da er det kanskje like greit å leie til boligmarkedet roer seg, for det gjør det fra tid til annen. Det viktigste politikerne kan gjøre med boligmarkedet er å sørge for tilgjengelige tomtearealer og lage regler for bankenes og selgernes opptreden med tanke på utlån og informasjon om boligens tilstand og vedlikeholdsbehov.

Anonym sa...

Jeg har alltid vært av den oppfatningen at borettslagsformen er en avart av en blanding av kommunisme og frimureri. Pføy!!

Jeg vil heller eie min egen leilighet i stedet for en borett. Noe jeg forsåvidt gjør, så jeg var "heldig" med den.

Salt sa...

Profitt er jo moralsk forkastelig, så det er vel flott at den begrenses. Martin Kolberg var jo ute og sa man måtte begrense velstandsveksten for miljøet sin del. Dette er mao et viktig bidrag for klima og miljø!